Волинь Новини

Волинянка, що працювала у виконавчій службі, привласнила понад 400 тисяч гривень

На Волині судили посадовицю виконавчої служби, яка привласнила понад 400 тисяч гривень: жінка у платіжних доручення вказувала номер своєї банківської картки, як номер стягувача, хоч не була стороною в провадженні.

Читайте також: Школяр на змаганнях у Луцьку побив світовий рекорд

Про це йдеться у вироку Горохівського районного суду, – пише ІА Волинські новини.

Злочинні дії уродженка села Скобелка Горохівського району Любов Ю. вчиняла на посаді головного спеціаліста Горохівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області.

У 2018-2019 роках жінка вносила до офіційних документів, а саме до платіжних доручень, неправдиві відомості, зокрема у графі «призначення платежу» вказувала свій картковий рахунок. Платіжні дорученні Любов Ю. подавала начальнику відділу для підпису та скріплення печаткою. В подальшому посадовиця подавала документи в Управлінні Державної казначейської служби України у Горохівському районі Волинської області, після чого на її рахунок приходили кошти із рахунку Горохівського районного ВДВС ГТУЮ у Волинській області.

Загалом посадовиці вдалося здійснити вісімнадцять таких операцій на орієнтовну суму 417 тисяч гривень.

Любов Ю. свою вину не визнавала. Жінка розповіла суду, що на той момент опинилась в скрутному матеріальному становищі, тому вирішила надавати на підпис начальнику виконавчої служби платіжні доручення, де у графі «стягувач» був вказаний її рахунок. Кошти отримувала та витрачала на власні потреби і на допомогу родичам. При ухваленні вироку жінка просила врахувати, що вона не є службовою особою, та не позбавляти її волі.

Однак докази, на переконання суду, повністю доводили вину Любові Ю. З матеріалів справи відомо, що вона частково відшкодувала заподіяну шкоду – 140 тисяч гривень.

Зрештою суд призначив волинянці покарання у виді позбавлення волі на три роки та шість місяців з позбавленням права на три роки займати посади, пов`язані з виконанням адміністративно-господарських функцій. Також з неї стягнули 277 тисяч 552 гривні в рахунок відшкодування завданої шкоди.

Читайте також наші новини у Facebook