Новини

Сирський анонсував кадрові зміни в армії

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський планується замінити командирів бригад, які “не володіють обстановкою”.

Читайте також: Пенсіонерам перерахували пенсії: для кого змінилися виплати і скільки отримають

Про це Сирський написав на офіційній сторінці у Facebook.

“Протягом трьох днів цілком стало зрозуміло чому у разі однакових показників укомплектування особовим складом, озброєнням та військовою технікою одним бригадам вдається стримувати ворожі атаки та тримати позиції, а іншим – ні. Насамперед це залежить від командира бригади, рівня його підготовки, досвіду, спроможності приймати адекватні та виважені рішення і розуміння всієї повноти відповідальності за виконання поставлених завдань та за життя і здоров’я своїх підлеглих”, – написав Олександр Сирський.

Від зазначив, що за результатами заслуховування командирів бригад та їхніх заступників були прийняті всі необхідні рішення по забезпеченню резервами, боєприпасами, БПЛА та іншим обладнанням.

“В окремих випадках, коли командир не володіє обстановкою, а дії та команди напряму створюють загрозу життю та здоров’ю підлеглих, я змушений приймати кадрові рішення”, — пояснив Сирський.

Також головнокомандувач повідомив, що в окремі бригади, де є проблеми з підготовкою штабу, були відправлені групи фахівців для передачі досвіду та надання допомоги.

Головнокомандувач Збройних сил України підсумував, що ситуація на фронті залишається складною, але контрольованою.

Читайте також наші новини у Facebook