Волинь Новини

За добу на Волині двічі горіла суха трава. Паліїв шукають

За добу, 27 лютого, рятувальники на Волині двічі виїздили на ліквідацію займання сухої трави на відкритих територіях.

Читайте також: На Волині взяли під варту чоловіка, який за хабар намагався незаконно перетнути кордон

Як повідомили в Держслужбі з надзвичайних ситуацій області (ДСНС), в обох випадках траву підпалили невідомі, їх нині розшукують.

Перший виклик про пожежу надійшов з села Забороль Луцької громади. Вогонь о 16:45 помітив сільський староста. Пожежу на площі 0,03 га ліквідували за 20 хвилин.

“Для огляду місця події та моніторингу ситуації, а також виявлення осіб, які перебувають поблизу, співробітники ДСНС провели аеророзвідку. Тривають заходи із встановлення осіб, причетних до підпалу сухої рослинності”, — додали в ДСНС.

Горіла суха трава також біля села Красноволя Колківської громади. Площа займання — 10 соток. Причина пожежі, кажуть рятувальники — необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.

Яка відповідальність за спалювання сухої рослинності

В Держслужбі з надзвичайних ситуацій нагадали, що відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення штраф за випалювання стерні, луків, пасовищ, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення для громадян складає 3060 — 6120 грн, для посадових осіб — від 15300 до 21420 грн.

Якщо внаслідок спалювання рослинності є загиблі чи тварини — передбачена кримінальна відповідальність, до 10 років ув’язнення.

Читайте також наші новини у Facebook