Волинь Новини

Винесли вирок волинянину, який украв мобільний телефон

Старовижівський районний суд розглянув справу про притягнення до кримінальної відповідальності уродженця Старої Вижівки, який скоїв крадіжку в умовах воєнного стану.

Читайте також: На Волині полонена військова втратила мільйон через незаконні дії замкомандира

Про це Район.Стара Вижівка стало відомо з вироку суду від 23 лютого 2024 року.

Чоловік викрав мобільний телефон марки «Ulefone s7» червоного кольору, вартість якого згідно з висновком судової товарознавчої експертизи склала 830 гривень. Цим завдав потерпілому майнової шкоди на цю суму.

Між прокурором та обвинуваченим уклали угоду про визнання винуватості. Чоловік беззаперечно визнав свою вину у вчиненні кримінального правопорушення.

Як обставину, що пом’якшує покарання, суд взяв до уваги, що в період часу скоєння крадіжки чоловік не був здатний повною мірою усвідомлювати свої дії і керувати ними, тобто скоїв злочин в стані обмеженої осудності. Також суд врахував щире каяття підсудного, активне сприяння розкриттю злочину

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину і призначив йому п’ять років позбавлення волі. Його звільнили від відбування покарання, встановивши іспитовий строк на один рік.

Окрім того, до чоловіка застосували заходи медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги у примусовому порядку.

Мобільний телефон повернули потерпілому.

У судовому рішенні зазначили, що вирок можна оскаржити протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Читайте також наші новини у Facebook