Важливо Волинь Новини

«Ви привезли нам Волинь»: так зустрічали народну депутатку Ірину Констанкевич і депутатів обласної ради, які привезли потрібні речі для наших захисників на сході

Десятий рік українська армія бореться за мирне та вільне життя свого народу. З 24 лютого 2022 року від початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну задля допомоги українській армії об’єдналися всі українці та весь світ.

 Читайте також: Вздовж прикордоння – стабільно, – очільниця Камінь – Каширської ОВА Ольга Ващук

Нині, Захисники і Захисниці відстоюють наше сьогодення і майбутнє. Завдяки їхній щоденній мужній боротьбі та неоціненним жертвам ми сьогодні маємо змогу жити і працювати у вільній, демократичній державі. У ці важкі часи наші воїни потребують не лише боєприпасів, але й нашої моральної і духовної підтримки. Особливо від рідних, друзів та земляків. За понад тисячу кілометрів від дому так важливо відчути бодай малу частинку рідного краю. Переконана народна депутатка України Ірина Констанкевич. Саме тому після пленарного пленарного тижня у Києві вирушили на схід України. Там нині знаходиться 100 Окрема бригада Сил територіальної оборони, а саме 51-го окремий Камінь-Каширський батальйон. «Вепри» (таку назву носить батальйон) безпосередньо на сході вже майже рік. За цей час отримали від командування нагороди за успішне виконання бойових завдань.

«З багатьма нашими захисниками знайомі прямо чи опосередковано. Загалом волинян командування характеризує як справжніх воїнів-патріотів: високий рівень мотивації, відповідальності, моральних якостей і військової підготовки. Обговорювали з командирами також і перевірений та виправданий часом і війною територіальний принцип формування військової частини»,- каже Ірина Констанкевич.

Ще однією темою для розмови був підтриманий нещодавно у першому читанні законопроєкт про мобілізацію. До другого, за словами Ірини Констанкевич, вони готують багато правок.

«Для того, щоб напрацювати дієвий законопроєкт, треба спілкуватися з тим, хто боронить Україну у ЗСУ. Їхній голос – ключовий у питаннях оборони. Багато військових від лютого на позиціях. Їх однозначно потрібно змінити, вони потребують відпочинку, реабілітації, лікування. Військових потрібно чути, дякувати їм і купувати дрони, мавіки, генератори, зарядні станції та все необхідне. Робимо ми і  до цього закликаємо й інших. Знаємо, що це чималі кошти, але спільно можна подужати. Дякую ЗСУ і особливо рідним волинянам за служіння Україні.»

Важливою метою було не лише привезти частинку рідного краю на схід, а й доправити допомогу.

«Те, чого наші захисники потребували найбільше: квадрокоптери DJI Mavic 3T та 3PRO, зарядну станцію EcoFlow, дизельгенератор, метеостанцію та інші необхідні речі…Значну суму закрила власними силами Ірина Констанкевич. Окрім цього, частину дороговартісного обладнання було придбано завдяки старанням колективів обласних комунальних закладів освіти 23 округу: Колківського центру професійної освіти, Камінь-Каширського вищого професійного училища та Любешівського технічного фахового коледжу.», – каже депутат Волиньради Орест Маховський. За його словами, кожен заклад профосвіти придбали по дрону. Це приклад неймовірної єдності та правильної позиції. Додає – особлива вдячність Колківському центру професійної освіти, зокрема директорці Людмилі Панасюк та колективу за численну кількість смаколиків для військових.

«Дякуємо, що привезли нам Волинь», – сказав один із захисників, який родом із села Ветли, що на Любешівщині. І це не просто слова вдячності. Розмова із краянами за сотні кілометрів від дому – це сила, яка допомагає у боротьбі. І її неможливо переоцінити.

«Перемога – наше спільне і пріоритетне завдання. На цьому шляху всі ми маємо бути єдиним і непохитним механізмом, який повинен працювати і не зупинятися до останнього дня війни. Ми повинні продовжувати допомагати, бути міцним тилом для наших воїнів. Тож я вдячна усім, хто долучається, донатить, підтримує ініціативи з оснащення захисників усім необхідним. І щиро закликаю не зупинятися. Неможливо стояти осторонь, коли країна бореться. І справа не у фінансовій складовій. Кожен має допомагати в міру своїх можливостей: гривнею, працею, організацією, поширенням зборів. Всі ми можемо зберегти життя нашим воїнам, всі ми маємо наближати Перемогу і мир.», – резюмувала народна депутатка Ірина Констанкевич.

Читайте також наші новини у Facebook