Волинь Новини

Блокада шести пунктів пропуску: на в’їзд в Україну з Польщі очікують понад 2500 вантажівок

Станом на ранок, 20 лютого, на шести пунктах пропуску, які блокують польські протестувальники, на в’їзд в Україну очікують понад 2500 вантажівок. Найбільше — на ПП “Дорогуськ-Ягодин” та “Корчова-Краківець”.

Читайте також: Чому на Горохівщині правоохоронці мчали у віддалене село

Про це в ефірі “Суспільне.Спротив” повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко. За його словами, станом на 8:45 ситуація на кордоні незмінна, інформація про початок блокування інших пунктів пропуску від польських прикордонників ще не надходила.

“Блокується шість напрямків, якщо говорити з української сторони, то “Ягодин”, “Устилуг”, “Угринів”, “Рава-Руська”, “Шегині” та “Краківець”. Сукупно на всіх цих шести напрямках станом на ранок сьогодні в чергах на території Польщі в напрямку нашої країни очікують на перетин кордону десь трошки більше 2,5 тисяч вантажних транспортних засобів. Найбільше — навпроти ПП “Краківець” і “Ягодин”, — каже Андрій Демченко.

Речник ДПСУ додає, також фіксують суттєве зниження кількості вантажівок, які перетинають кордон за добу.

“Найбільш критично — по напрямку ПП “Шегині” та “Ягодин”. Якщо брати останній, то це найбільший інфраструктурний напрямок, який може пропускати за добу і 1200, і 1400 вантажівок в обох напрямках, натомість за минулу добу його перетнуло 70 вантажних транспортних засобів на в’їзд в Україну, жодна вантажівка не перетнула кордон в бік Польщі”, — зазначає Андрій Демченко.

Він уточнює, що поляки не блокують рух автобусів та легкових авто, втім можливе ускладнення руху через протести.

“Те, що можу констатувати по нашим пунктам пропуску, то бачу, що автобуси слідують як на виїзд з України і польська сторона їх приймає, так і з Польщі також рухаються автобуси, які пройшли контрольні процедури і вже прибувають в Україну. Звісно, коли польські фермери перебувають на автошляху та блокують рух, може виникнути ускладнення для будь-якої категорії транспорту. Але ми бачимо, що рух для автобусів не блокують, можлива ускладненість руху, але блокади немає”, — говорить чоловік.

Андрій Демченко додає, що дати оцінку тому, чи повністю забезпечується можливість проїзду вантажівок, які перевозять гуманітарні вантажі, паливо та швидкопсувні товари не можна. Адже блокування відбувається на території Польщі. Та, за його словами, і паливо, і окремі види гуманітарних вантажів прибувають до українських пунктів пропуску.

Читайте також наші новини у Facebook