Волинь Новини

Спортсменка з Волині, яка тренується в Німеччині, здобула “бронзу” на чемпіонаті України з фехтування

Волинська спортсменка Марія Іванчик завоювала ще одну медаль на чемпіонаті України з фехтування на візках серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату в Києві.

Читайте також: На Волині пенсіонерка вкрала цукерки й печиво у магазині

На завершальному етапі змагань волинянка змагалася в дисципліні “рапіра”. У двобої вона виборола бронзову нагороду, повідомили у регіональному центрі з фізичної культури і спорту інвалідів “Інваспорт”.

Як розповів Суспільному тренер фехтувальниці, заслужений майстер спорту України Олексій Сундієв, цей чемпіонат України — перші змагання, які відбулися від початку повномасштабної війни.

“Велика частина збірної України з фехтування на візках та спортсмени виїхали за кордон, у тому числі Марія. Вона зараз тренується з основною частиною української збірної в Німеччині, в місті Росток, а коли є можливість — приїжджає до Луцька. Ці змагання для неї успішні”, — сказав тренер-викладач.

Спортсменка з Волині
Марія Іванчик (праворуч на візку). Фото: Центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю “Інваспорт”.

Довідково: Марія Іванчик із Підгайцівської громади. Дівчина є майстром спорту з фехтування на візках та двічі бронзова призерка Кубка світу в Австрії, а також багаторазова призерка чемпіонатів України.

Читайте також наші новини у Facebook