Новини

ЗСУ опублікували кадри, як росіяни страчують військовополонених на Донбасі (Відео 18+)

Російські окупанти 18 лютого розстріляли двох українських бійців, які вже здалися в полон.

Читайте також: У Рівному продають … літак

Відповідні кадри опублікувала пресслужба Сухопутних сил ЗСУ.

«Сьогодні вранці в смузі відповідальності ОСУВ «Хортиця» росіяни вкотре показали своє ставлення до МГП (Міжнародного гуманітарного права, – ред.) розстрілявши двох українських військовополонених», – йдеться у повідомленні.

На опублікованих кадрах видно, як озброєні росіяни в окопі підходять до двох українців, які не мають зброї у руках та не чинять опору. В певний момент один із окупантів впритул розстрілює з автомата обох українських бійців. При цьому він добиває їх додатковими чергами з автомату після того, як полонені вже впали на землю.

Де саме відбувся цей воєнний злочин, не уточнюється. В соцмережах пишуть, що подія сталася поблизу села Веселе, що на північний схід від окупованого Соледара.

Раніше ЗМІ інформували, що 15 лютого російські окупанти розстріляли шістьох полонених українських воїнів в захопленій Авдіївці. Як повідомляє український моніторинговий проект DeepState, шестеро поранених бійців не мали змоги самотужки вирватися з оточення і залишилися на позиціях. Коли прийшли росіяни, вони просто стратили українців.

Нагадаємо, у березні в мережі поширилось відео, на якому російські військові розстріляли українського воїна після того, як він сказав «Слава Україні». СБУ встановила ім’я вбитого – Олександр Мацієвський. Він був снайпером 163 батальйону 119 окремої бригади ТРО Чернігівської області.

Військового розстріляли 30 грудня 2022 року. Його тіло було повернуто додому у лютому 2023 року. Президент Володимир Зеленський надав Мацієвському звання Героя України.
Увага, на відео присутні сцени насилля!

Читайте також наші новини у Facebook