Волинь Новини

Заганяли як гуманітарку, а потім продавали по запчастинах: волонтерку обурила схема з авто у Рожищі

У місті Рожище реалізовували аферу з продажу запчастин з авто, які завозили в Україну як гуманітарну допомогу для ЗСУ через благодійний фонд.

Читайте також: Неподалік Волині ввели масковий режим

Про схему 14 лютого розповіла місцева волонтерка Віра Шварцкоп. Також вона прикріпила фото з понад десятком розібраних авто.

За її слова, нещодавно в одного з місцевих підприємців правоохоронці проводили обшуки. Він торгує запчастинами з б/в автомобілів.

«Суть справи в тому, що автомобілі заганяли на один з луцьких благодійних фондів як гуманітарну допомогу. Не знаю і не можу зрозуміти схеми, чому ці машини не на війні, як вони показували, кому вони їх передавали? Такі випадки кладуть тінь на всіх волонтерів, які дійсно допомагають ЗСУ», – пише Віра Шварцкоп.

Вона додає, що ситуація дуже обурює усіх волонтерів, які реально допомагають Збройним силам.

«Я тепер розумію, чого митники постійно насміхалися, казали: ми знаємо, де діваються ці машини. Плакати хочеться, що ціла армія здорових мужиків заганяла, розбирала, продавала ці запчастини. Окремої уваги заслуговує благодійний фонд, який займається благодійністю у свою кишеню», – каже волонтерка.

Вона висловлює надію, що справа стане публічною.

«Хочеться вірити, що серед правоохоронців є такі, для яких слова «честь», «гідність», «справедливість» дійсно мають своє значення. І ця справа стане публічною, а не закритою за сімома замками. В країні така страшна війна, більшість людей останнє віддають, щоб допомогти. Чого вони не можуть замінити воїнів на війні? Думаю, цю справа вже зам’яли, судячи з того, що зняли стрічки, якими були обмотані арештовані машини», – зазначає Віра Шварцкоп.

Читайте також наші новини у Facebook