Важливо Волинь Новини

Волинянка Анна Клим’юк – призер на відбірковому чемпіонаті до Туреччини

13 лютого, в Західному реабілітаційно-спортивному центрі Національного комітету спорту інвалідів України стартував чемпіонат України з лижних перегонів серед спортсменів з порушеннями слуху. Волинську область представляють 10 спортсменів та два тренери, – пише 404.volyn.ua.

Читайте також: Коли будуть весняні канікули у школярів

Серед спортсменів і юніорка з Володимира та член національної збірної – Анна Климюк, котра у складі Волинської команди виборола почесне Друге місце по класичній гонці. Попереду ще три дні змагань  – завтра спринтерська гонка, день відпочинку і фінальна гонка вільним стилем.

Стартувала спортсменка під номером 13 та впевнено дійшла до фінішної лінії, хоча боротьба була досить запеклою.

За словами тренера з лижних гонок та біатлону Андрійчука Романа Романовича в Ані дуже сильних характер, а зважаючи на трагічні події останніх тижнів  – вона впевнена у собі. Завдячуючи наполегливості  мами Наталії, котра відтепер супроводжує чемпіонку України.

Дуже важкою була ніч перед заїздом першого дня змагань по класичній гонці. Практично Аня не спала. Але зранку вона зуміла зібратися, тому що основна мотивація  – це бажання батька, Максима Клим’юка, котрий трагічно загинув два тижні тому…

Вдома у Володимирі чемпіонку чекають рідні сестрички  – Яна та Соломія, дідусі і бабусі, що з нетерпінням чекають на приїзд молодої чемпіонки України.

Середня дочка Яна також не відстає від успішної старшої сестрички Ані, та займається в клубі спортивно-бальних танців Старлайт:

А сама маленька Соломійка  – впевнено відвідує спортивну гімнастику в Володимирській ДЮСШ.

За словами мами, тепер вона мусить бути сильнішою у двічі для своїх донечок, оскільки з неочікуваною смертю чоловіка Максима – батьківської любові не має зменшитися. А стимулом має бути бажання сім’ї – виростити гідних доньок України.

Нагадаємо, цей тижень з 13 до 18 лютого, відбувається Чемпіонат України з лижних перегонів серед спортсменів з порушеннями слуху для відбору на дефлімпійські ігри у Туречині. В команді від Волині представлена і вихованка офісу обласної дитячо-юнацької школи дітей з інвалідністю Анна Клим’юк.

Ознайомитися з виступом Анни Клим’юк можете на відео нижче:

Бажаємо родині чемпіонів успіхів та перемог!

Читайте також наші новини у Facebook