Волинь Новини

У центрі Луцька встановили скульптуру зерняти

На розі вулиць Лесі Українки та Кривого Валу, що у центрі Луцька, встановили скульптуру з нержавіючої сталі «Зерно».

Читайте також: Польські фермери розпочали акцію протесту перед пунктом пропуску «Зосін-Устилуг»

Ця скульптура допомагатиме благодійному фонду «Повернись живим» збирати на розміновування України. Про це повідомили у громадській організації «Алгоритм Дій».

«Монумент вже стає магнітом уваги перехожих. Та це не просто скульптура чи нова інстаграмна локація. Це проєкт з глибоким сенсом та великою метою. Сьогодні все працює на перемогу. І мистецтво – не виняток. Воно об’єднує нас і дарує надію»,  – розповів Адам Харлампович, співзасновник платформи «Алгоритм дій», котра допомогла реалізувати проєкт.

Зерно — монумент відродженню, потужний архетипний символ створення та відновлення, каже співавтор скульптури Олексій Золотар. Вона спонукає задуматися про циклічність життя, про відродження та відбудову, а також задонатити у фонд «Повернись живим». Кошти підуть на придбання металошукачів та іншого обладнання для розмінування України.

На сайті Зерна є інформація про скульптуру і кнопка для донатів. Задонатити можна і за допомогою інформаційної таблички, що розміщена біля скульптури – треба тільки відсканувати QR-код та долучитися до збору.

Крім того, на локації можна робити фото і поширювати їх у соцмережах із з хештегом #zernolutsk.

Читайте також наші новини у Facebook