Новини

Поліція Польщі проводить розслідування дій польських фермерів, які висипали зерно з українських вантажівок

Польська поліція розслідує інцидент біля пункту пропуску Ягодин-Дорогуськ, під час якого польські фермери пошкодили українські вантажівки та висипали з них зерно.

Читайте також: Повідомили, коли у Луцьку прощатимуться з військовослужбовцем Сергієм Гавруком

Про це повідомляє RMF24.

“Згідно з висновками, фермери-протестувальники зупинили три українські вантажівки і скинули на дорогу зерно. Інцидент стався близько 11:30 на національній дорозі № 12, що веде до прикордонного переходу в Дорогуську, недалеко від місця протесту фермерів”, — сказано в повідомленні.

Комісарка поліції Хелма Єва Чиж розповіла, що три вантажівки з громадянами України в’їхали на територію Польщі після оформлення.

“Учасники протесту не пропустили транспорт далі і в якийсь момент відкрили причепи, внаслідок чого на дорогу висипалося зерно. Водії повернули назад в бік України”, — заявила вона.

За словами комісарки поліції, бійок або небезпечної ситуації при цьому не було.

Поліцейські з’ясовують подробиці події та збирають докази.

“Ми проводимо перевірку, встановлюємо особисті дані людей, які брали участь у ній, і опитуємо свідків”, — додала комісар.

Повідомляють також, що зібраний поліцією матеріал буде направлено до прокуратури для юридичної та кримінальної експертизи.

Раніше повідомлялося, що польські протестувальники поблизу пункту пропуску Дорогуськ на кордоні з Україною пошкодили українські вантажівки та висипали з них зерно. Відео інциденту опублікували в соцмережах у неділю, 11 лютого.

З кожної пошкодженої фури висипалося приблизно по три тонни зерна.

Читайте також наші новини у Facebook