Волинь Новини

10 постанов за годину: у Луцьку штрафують водіїв, які паркуються біля лікарні і блокують рух “швидким”

Біля лікарні на Відродження у Луцьку працівники Департаменту муніципальної варти штрафують водіїв, які блокують рух каретам швидкої допомоги.

Читайте також: Низький уклін: на Волині попрощалися із 32-річним бійцем

8 лютого за годину склали постанови на десятьох водіїв, які припаркувалися під знаком про заборону стоянки, розповів Суспільному старший інспектор департаменту муніципальної варти Денис Таберт.

У Луцьку штрафують водіїв, які паркуються біля лікарні і блокують рух "швидким"
Муніципали штрафують водіїв біля лікарні. Фото: Суспільне Луцьк

Зі слів водія “швидкої” Павла Романюка, прямуючи на виклик важлива кожна секунда, а припарковані на виїзді авто заважають.

Коли приїжджають відвідувачі до хворих, то буває, що блокують виїзд, а буває, що екстрений виклик, коли веземо тяжкого пацієнта, а заїзд ускладнюється. Проїзд по території лікувального закладу, де має рухатися швидка, не повинен бути заблокований”, — говорить Павло Романюк.

Водій "швидкої" у Луцьку Павло Романюк
Водій “швидкої” Павло Романюк. Фото: Суспільне Луцьк

Як розповів заступник гендиректора медоб’єднання Луцької громади Андрій Смольянінов, водії, які приїздять провідати хворих у лікарні, мають користуватися спеціальною паркувальною зоною.

“На позаминулому тижні у нас була аварія на в’їзді через неправильне паркування, зіткнулося два авто, що повністю перекрили в’їзд до лікарні. Щоб такого не було ми зробили додаткові паркомісця”, — додав заступник гендиректора медзакладу.

У Луцьку штрафують водіїв, які паркуються біля лікарні і блокують рух "швидким"
На момент знімання парковка біля лікарні була напівпорожньою. Фото: Суспільне Луцьк

Сума штрафу за паркування у забороненому місці — 340 гривень. Повідомлення про внесення постанови працівники муніципальної варти залишають на лобовому склі автомобіля.

У Луцьку штрафують водіїв, які паркуються біля лікарні і блокують рух "швидким"
Повідомлення про штраф. Фото: Суспільне Луцьк

Зі слів старшої інспекторки мунварти Оксани Матрунчик, за два місяці біля лікарні оштрафували 54 водії.

Читайте також наші новини у Facebook