Новини

Польща анонсувала посилення контролю на кордоні з Україною: про що йдеться

Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський анонсує посилення контролю та більшу активізацію перевірок на кордоні із Україною.

Читайте також: Луцьк в жалобі: у бою з окупантом загинув лучанин

Про це повідомляє Міністерство сільського господарства та сільського розвитку Польщі у Twitter (X).

Раніше очільник відомства відвідав та провів перевірки на прикордонному пункту пропуску “Медика” та КПП “Корчова”, що на кордоні з Україною.

“Надмірний імпорт сільськогосподарської продукції з України, яка не відповідає вимогам виробництва, що діють в ЄС, загрожує конкурентоспроможності польського сільського господарства”, – наголосили у міністерстві.

Тим часом заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзєйчак також проводить перевірки на кордоні, аби нібито переконатися у якісних продуктах, що перевозяться до Польщі із України.

Він повідомив, що 4 лютого відвідав КПП “Ягодин-Дорогуськ”, а напередодні побував у Грубешуві. За підсумками ревізії він знайшов чимало порушень.

“Товари, що знаходяться в дорозі і які мають сумнівну якість, повинні бути ретельно перевірені польськими службами та у разі потреби повернуті в Україну”, – написав він на сторінці у X.

Читайте також наші новини у Facebook