Новини

Мобілізація в Україні: коли комітет із нацбезпеки розгляне новий законопроєкт

Новий законопроєкт про мобілізацію можуть розглянути у профільному комітеті Верховної Ради вже наступного тижня, проте нардепи хочуть роз’яснень від Міноборони.

Читайте також: На Горохівщині заарештували чоловіка, який тримав удома арсенал зброї

Про це заявив голова комітету Верховної ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв в ефірі телемарафону.

За його словами, на засідання комітету хочуть запросити представників міністерства оборони, які є авторами законопроєкту. Від Міноборони хочуть почути, як на практиці можна реалізувати отримання повістки в електронному кабінеті військовозобов’язаного.

“Знову ж таки прибрали повістки електронною поштою, але додали повістки тепер в електронному кабінеті. Чисто технічно ми хочемо почути від міноборони, як це буде виглядати, тому що не всі люди можуть чи мають доступ до інтернету та смартфони”, – сказав нардеп.

Також нардепів цікавить питання про наслідки для військовозобов’язаних, які перебувають за кордоном. Йдеться про позбавлення права отримувати консульські послуги.

“Хочуть почути позицію МЗС, по-перше, чи впораються консульські наші відділи з такими завданнями. По-друге, чи дійсно це дасть якісь результати, чи люди повернуться, чи ми їх втратимо назавжди”, – каже Чернєв.

Окрім того, є питання щодо необхідності призивати чоловіків, які зайняті доглядом за людьми з інвалідністю.

“Є багато запитів від таких людей. Бо якщо людина, яка є опікуном, піде до армії, то не буде кому доглядати”, – сказав депутат.

Нагадаємо, Кабінет міністрів 30 січня, передав до Верховної Ради нову версію законопроєкту про мобілізацію.

Читайте також наші новини у Facebook