Волинь Новини

Через торгівлю біля храму УПЦ в Луцьку Луцькрада звернулася в Держгеокадастр

Депутати Луцької міської ради на черговій сесії звернулися до головного управління Держгеокадастру в області з проханням встановити, чи було нецільове використання земельної ділянки на проспекті Соборності. Йдеться про релігійну громаду — храм всіх Святих землі Волинської УПЦ (МП).

Читайте також: Вночі РФ вдарила по об’єктах енергетичної інфраструктури: є пошкодження

Як розповів Суспільному заступник керівника департаменту муніципальної варти міськради Роман Кулик, інспектори зафіксували на цій території три кіоски, де велася роздрібна торгівля. Каже: з’ясувалося, що підприємці, власники цих кіосків, мають укладені договори з цією релігійною громадою.

Храм всіх Святих
Кіоски, у яких велася торгівля поблизу храму. Фото Андрія Лучика

Один кіоск здійснював продаж хлібобулочних виробів, в одному здійснювалася чистка подушок і в одному з кіосків продавалися продукти. Провели відповідну роз’яснювальну роботу, пояснили їм, яке призначення має земельна ділянка”, — сказав інспектор.

Храм всіх Святих
Заступник керівника департаменту Роман Кулик. Фото: Суспільне Луцьк

За припинення права постійного користування земельною ділянкою цій релігійній громаді виступає депутат Луцькради Андрій Лучик, який ініціював такий проєкт рішення на сесії міськради.

Ця ділянка — для будівництва й обслуговування релігійних споруд і організацій. Відповідно, земельна ділянка використовувалась не за цільовим призначенням. Відповідно, я пропонував звертатися до суду відразу”, — сказав обранець громади.

Храм всіх Святих
Депутат Андрій Лучик. Фото: Суспільне Луцьк

Питання щодо нецільового використання ділянки викликало дискусію серед депутатів. Керівник міського департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами Веніамін Туз запропонував зміни до проєкту рішення депутатів, за які проголосували.

В разі підтвердження факту нецільового використання земельної ділянки, підготувати документи для позову до суду щодо припинення голосування земельною ділянкою. Ставлю на голосування”, — зазначив посадовець.

Храм всіх Святих
Директор департаменту містобудування Веніамін Туз. Фото: Суспільне Луцьк

На місці, де інспектори зафіксували кіоски поблизу храму всіх Святих землі Волинської у Луцьку, станом на 1 лютого порожньо: контейнер з оголошенням про чистку подушок стоїть у дворі собору, однак він зачинений.

Храм всіх Святих
Фото: Суспільне Луцьк

Настоятель храму всіх Святих землі Волинської УПЦ (МП) Володимир Яцишин коментувати ситуацію на камеру відмовився, натомість телефоном зазначив: “Я зайнятий чоловік, я зараз не можу, в мене є свої справи. Нащо я вам буду щось говорить”.

Депутат Андрій Лучик додав: те, що кіосків на місці немає, може стати перепоною для встановлення нецільового використання ділянки та подальшого звернення до суду.

Довідково: Нецільове використання землі може бути підставою для припинення в судовому порядку як права власності, так і користування нею.

Читайте також наші новини у Facebook