Новини

Відкуп від мобілізації: у Раді прокоментували “фінансове” вирішення відтермінування призову

Також у ВР порадили не довіряти інформації про нібито дозвіл відправляти народних депутатів захищати Україну. 

Читайте також: “Фіксуємо багато порушень”: Умєров повідомив про незаплановані перевірки ТЦК

Розкол суспільства через фінанси та економіку у відношенні захисту держави — це апогей диверсії, що не потрібно прикривати так званими благими намірами. Так у Верховній Раді назвали “відкуп” від мобілізації в різних економічних формах — чи то підприємством, чи то власним коштом, або зарплатою.

Про це написала народна депутатка Соломія Бобровська на сторінці у Facebook.

За її словами в обговоренні законопроєкту про мобілізацію в Україні є дві речі, на яких необхідно акцентувати увагу.

“У нашому комітеті не йшли такі обговорення, частина колег не толерує такі ідеї, і я буду категорично проти такого нововведення. Розкол суспільства через фінанси та економіку у відношенні захисту держави — це апогей диверсії. І не потрібно прикривати їх “благими” намірами”, — написала народна депутатка.

Також вона торкнулася теми мобілізації нардепів.

“Як би люди їх/нас не ненавиділи, вони ж їх/нас обирали, формально вони/ми є представниками Інституції — Парламенту, законодавчої гілки влади. Тільки через те, що банкова не розуміє ролі парламенту (тому і зробила з ВР сировинний придаток), не означає, що росіяни не вичікують показати неспроможність інституцій, а відтак і довести failed state. І неважливо яким чином: чи то відправивши на фронт, чи “бахнувши по куполу”, — зазначила вона.

Бобровська порадила не довіряти інформації щодо нібито дозволу відправляти народних депутатів захищати Україну.

“Не ведіться на такий популізм. Чинні народні депутати мають відстрочку від військового обовʼязку: згідно зі статтею 78 Конституції України. Пряма ж відстрочка для депутатів встановлюється ст. 29 закону “Про статус народного депутата” й 23 ст. закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”.

Читайте також наші новини у Facebook