Волинь Новини

Лукашенко підвищив рівень готовності армії: чи є загроза вторгнення з Білорусі

У січні 2024 року білоруські військові вирушили на навчаннях до Росії. Така практика стає постійною для країни. Крім цього Александр Лукашенко будує укріпрайони та змінює законодавство.

Читайте також: У Польщі сталася ДТП з автобусом з України – є багато постраждалих

Про це 24 Каналу розповів білоруський опозиціонер та заступник голови Об’єднаного перехідного Кабінету Білорусі Павло Латушко.

Чи є загроза з боку Білорусі
Александр Лукашенко активно працює над створенням військово-навчальних центрів. Хоч про них говорять, як про спільні, але фактично вони є російськими. Відбувається відкриття баз ППО, Повітряних військ, які також орієнтовані на російські військові сили.

Крім цього, білоруський диктатор змінює законодавство. Лукашенко вже підлаштував усі закони на випадок, якщо у країні оголосять воєнний стан. Зокрема, передбачається створення “народного ополчення”, будівництво укріпрайонів.

“При цьому відвідуючи один з укріпрайонів, він сказав, що країна створює ешелону оборону, але якщо потрібно, то піде у наступ. Ядерна зброя, постійні навчання – все це свідчить про те, що Лукашенко підвищив рівень готовності армії Білорусі”, – розповів Павло Латушко.

Наразі не доводиться говорити про велику присутність російських бійців на території Білорусі. Проте це не означає, що війська не розгорнуть через 2 – 4 тижні. Поки передумов для цього немає, але з огляду на інфраструктуру, Лукашенко підготувався.

Читайте також наші новини у Facebook