Новини

Неподалік Волині жінка померла під час лікування зубів під наркозом

Поліція Рівненщини розслідує смерть 50-річної пацієнтки у кріслі стоматолога. Жінка лікувала зуби із седацією – їй ввели медичні препарати, що занурюють у поверхневий сон.

Читайте також: На Волині попрощаються з головою громадської ради, який загинув внаслідок нещасного випадку

Про це повідомили в поліції Рівненської області.

Трагедія сталася 19 січня. Медики швидкої повідомили поліцейських, що під час візиту до приватної стоматологічної клініки в місті Здолбунів померла жінка.

“Попередньо поліцейські з’ясували, що жителька села Здовбиця лікувала зуби з використанням седації. Після введення препаратів у неї зупинилося дихання: медики намагалися провести реанімаційні заходи, утім вони не дали результату”, – йдеться у повідомленні.

Оперативники оглянули місце подій та вилучили речові докази.

Слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 140 Кримінального кодексу України (неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником).

Причину смерті жінки має встановити судово-медична експертиза.

Медикаментозна седація – це занурення за допомогою препараів у стан, схожий на дрімоту. Пацієнт розслаблений і спокійний, але може при цьому контролювати свої дії, ковтати й виконувати деякі вказівки лікаря. Медикаментозне навантаження при седації менше, ніж при загальному наркозі.

Читайте також наші новини у Facebook