Новини

Андрій Шевченко обраний президентом Української Асоціації футболу

У київському Будинку футболу проходить XXVI Конгрес Української Асоціації футболу (УАФ), на якому новим президентом організації, обраний Андрій Шевченко. Його кандидатура була одностайно підтримана делегатами Конгресу.

Читайте також: Затримка соцвиплат в Україні: у Раді пояснили, що буде в лютому

Шевченко був єдиним кандидатом, якого висунули на цю посаду 18 колективних членів УАФ. Тому, інтриги в цих виборах, по суті, не було.

З трибуни Андрій Шевченко презентував на слайдах 9 кроків для розвитку організації під своїм керівництвом – прозорість, цифровізація, підготовка фахівців, розвиток збірних, співпраця з клубами, реформа арбітражу, посттравматичне відновлення, ефективний маркетинг і міжнародне співробітництво.

Після обрання Шевченка на пост президента УАФ також відбулися вибори першого віцепрезидента і двох віцепрезидентів Української Асоціації футболу. Згідно з пропозицією Шевченка, кандидатами на ці пости стали Павло Бойчук, а також Сергій Ребров і Олександр Шевченко. Делегати Конгресу ці кандидатури також одноголосно підтримали.

Таким чином, Андрій Шевченко став шостим президентом в історії ФФУ / УАФ. Раніше цей пост займали ВІКТОР Банніков (1991-1996), Валерій Пустовойтенко (1996-2000), Григорій Суркіс (2000-2012), Анатолій Коньков (2012-2015) і Андрій Павелко (2015-2023).

Останній президент УАФ зараз перебуває в СІЗО через корупційні скандали в асоціації. Андрія Павелка та колишнього генсека УАФ Юрія Запісоцького звинувачують у відмиванні коштів на будівництві заводу з виробництва штучної трави.

Читайте також наші новини у Facebook