Новини

Для яких споживачів зміняться ціни на електроенергію з 1 лютого

З 1 лютого зміняться ціни для малих непобутових споживачів.

Компанія YASNO повідомляє про оновлення цін на електроенергію для малих непобутових споживачів, які будуть діяти з 1 лютого 2024 року для усіх непобутових клієнтів постачальника універсальних послуг.

Читайте також: У Шацькому ЦНАПі минулого року надали більше 15 тисяч послуг

У компанії також нагадують, що для цих споживачів зміна ціни відбувається щомісяця відповідно до постанови НКРЕКП. Ціна розраховується за методикою НКРЕКП та включає:

– ціну купівлі електроенергії на ринку;
– тариф на послуги оператора системи розподілу;
– тариф на послуги оператора системи передачі;
– тариф на послуги постачальника універсальної послуги.

У разі незгоди з ціною клієнт має право припинити дію договору.

Малими непобутовими споживачами вважаються суб’єкти малого підприємництва, які не є побутовими споживачами і купують електричну енергію для власного споживання, електроустановки яких приєднані до електричних мереж з договірною потужністю до 50 кВт.

Чи змінилися комунальні тарифи з 1 січня

До кінця опалювального сезону (до середини квітня) в Україні не планують підвищувати комунальні тарифи. Зокрема, ціни на газ, опалювання та гарячу воду для громадян залишаться без змін.

За електроенергію у січні 2024 року українці платять 2,64 грн/кВт•год. Нагадаємо, що ціну за світло підвищили з 1 червня 2023 року. За словами голови Комісії з регулювання ринку енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Костянтина Ущаповського, до завершення осінньо-зимового сезону не може бути й мови про підвищення тарифів.

Читайте також наші новини у Facebook