Волинь Новини

«Батько помер, а вони навіть не вибачилися»: волинянин судиться з медиками через халатність

Вже 4 роки дружина та двоє синів судяться з лікарями за смерть батька, яка настала внаслідок недбалості у Горохівській лікарні на Волині. Чоловіка привезли до медичного закладу на ампутацію ноги. Вже після операції пацієнт помер від інфаркту, який не був діагностований і відповідно медики не надали необхідної допомоги.

Читайте також: Минають треті роковини з Дня загибелі волинського Героя

Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Наразі сім’я довела свою правду у судах, щоправда медичний заклад подав апеляцію. Між тим лікар, провина якого фактично підтверджена, досі виконує свої обов’язки.

Мудрак Іван Якович помер на 68-ому році життя у Горохівській лікарні. Як уже довели його сини у судах за допомогою експертизи, причиною смерті стало те, що лікарі не діагностували у пацієнта інфаркт, який стався після ампутації ноги. Вдповідно, пацієнт помер.

Ампутацію ноги проводив лікар Анатолій Сафонік. 

Вже на сьогодні мати і двоє синів повістю довели у судах провину лікарів. Суд присудив по 50 тисяч моральної шкоди кожному з потерпілих. Проте у справі була подана апеляція.

«У батька були ознаки інфаркту міокарда. А лікуючий лікар, замість того, аби лікувати мого батька, не зрозуміло чим займався і не надав належної допомоги. І на сьогодні від нього навіть не було слів вибачення», – зізнався у судді син померлого Анатолій.

Окрім того, зараз у сюдді перебуває на розгляді ще одна справа про смерть пацієнта. Родичі якого вважають, що у Горохівській лікарні не надали належної допомоги.

Більше – у сюжеті.

Читайте також наші новини у Facebook