У приміщеннях збережена старовинна цегляна ліпка. Директорка трапезної Ольга Куц каже, що основний акцент робили на Зʼїзд європейських монахів у Луцьку 1429 року.
«Це історична подія, яка славить наше місто і наш замок», – каже директорка.
Дивуватимуть стародавньою українською кухнею: у меню – червоний борщ з вишнею та грушами, селера з вершками і насінням голубого маку, волинські токмачі. Весь посуд – як і було в середньовіччі, глиняний.
У закладі кажуть: реконструкція була складною і дуже тривалою, адже тут роками панували безлад і сирість. Ідея та підготовка робіт почалися у 2020, та з початком повномасштабного вторгнення все зупинилося. Лише тепер, після довгих роздумів і вагань, до цього повернулися знову.
«З кожного чеку хочемо передавати на Збройні Сили України», – каже адміністраторка Юлія.