Волинь Новини

На Волині частіше стали визнавати чоловіків непридатними до служби

У 2022 році на Волині 15% осіб, які проходили ВЛК, визнали обмежено придатними, у 2023-ому – 24%. Натомість непридатними у 2022 році на Волині визнали 10%, які проходили ВЛК, у 2023-ому – 8%.

Читайте також: Важка втрата: у бою за незалежність України загинув Герой з Волині

Про це пише Волинь з посиланням на дані НАЗК.

Найбільший відсоток непридатних у 2023 році – у Полтавській області – 20%, найменший – у Харківській – 2%.

Так, національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) зібрало і систематизувало інформацію щодо організації діяльності військово-лікарських комісій (ВЛК) для проведення комплексного дослідження корупційних ризиків.

Під час підготовки до дослідження було зібрано великий масив унікальних даних, які можуть бути корисними для робочих груп, створених Міністерством оборони України для перевірки прийнятих ВЛК постанов, а також для правоохоронних органів та суспільства в цілому. Ці дані можуть бути індикаторами наявності корупційних ризиків у діяльності ВЛК територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

Спостерігається зростання більше ніж удвічі середнього відсотка непридатних осіб за 9 місяців 2023 року порівняно з показником 2021 року (на 4 процентних пункти). Також зріс середній відсоток обмежено придатних осіб (на 7 п.п.).

На Волині частіше стали визнавати чоловіків непридатними до службиНа Волині частіше стали визнавати чоловіків непридатними до служби
Читайте також наші новини у Facebook