Важливо Волинь Новини

«На фінансування лікування поранених військових на 2024 рік виділять додаткові кошти»,- Ірина Констанкевич

Всеохопне фінансування лікування й харчування наших поранених військових, надання їм необхідної психологічної допомоги, а також гідні зарплати для медиків із прифронтових лікарень – повсякчасні питання порядку денного засідання ТСК з питань лікування та реабілітації військовослужбовців. 12 січня відбулося перше у 2024-році засідання тимчасової слідчої комісії, членом якої є народна депутатка з Волині Ірина Констанкевич. Розпочалося засідання з підсумування роботи за 2023 рік (ТСК створили у вересні 2023-го).

Читайте також: Начальниця Камінь-Каширської РВА повідомила про ситуацію на кордоні станом на 14 січня

 

«ТСК вже домоглася суттєвого збільшення фінансування лікування поранених військових на 2024 рік, щоб кожен пакет НСЗУ повністю покривав увесь обсяг необхідної медичної допомоги. У цьому напрямку важливо відзначити роботу МОЗ. Це результат системної, спільної роботи. Дякуємо.»,- написала на своїй сторінці у Фейсбук Ірина Констанкевич.

Як відомо, йдеться про збільшення фінансування на 5.7 мільйонів гривень.

Також під час засідання йшлося про внесення до нацпереліку низки медикаментів та витратних матеріалів. Це важливо, адже діки чи засоби, яких немає у переліку надважко фінансувати. «Аби їх внести проводиться ґрунтовна, системна і кропітка робота. І вона була зроблена. Зараз є 24 найважливіші препарати, які вже готові аби їх включили і вони тарифувалися і все робилося по закону.»,- зазначила парламентарка.

Читайте також наші новини у Facebook