Важливо Волинь Новини

Наближення до стандартів НАТО: прийняли законопроєкт про організацію належного рівня медичного забезпечення ЗСУ

10 січня, під час пленарного засідання Верховної Ради депутати підтримали законопроєкт №10343, який наближає українські стандарти надання медичної та домедичної допомоги до стандартів НАТО. Проєкт наділяє Міністерство оборони України повноваженнями щодо затвердження стандартів надання домедичної та медичної допомоги на догоспітальному рівні під час ведення бойових дій.

Йдеться про затвердження клінічних протоколів на основі стандартів НАТО та/або стандартів, затверджених окремими державами – членами НАТО.

«Підтримка Закону про медичне забезпечення Збройних Сил України – важливий крок до стандартів НАТО»,- каже народна депутатка України Ірина Констанкевич.  Зокрема, законопроєктом передбачено: ⁃ Лікування має відповідати протоколам та стандартам НАТО, забезпечуючи найвищий сучасний рівень медичної допомоги. ⁃ Зазначено, що реальність медичного забезпечення військовослужбовців не завжди відповідає пристойним нормам, і цю ситуацію необхідно виправити. ⁃ Законопроект спрямований на вирішення проблеми на рівні заходів, характерних для західноєвропейських стандартів НАТО. «ТСК, в якій я працюю, займається питаннями медичного забезпечення військовослужбовців, давно уже проаналізувало впродовж останніх трьох місяців, що ці питання не мають належного фінансового забезпечення»,- резюмує парламентарка.

Читайте також наші новини у Facebook