Новини

У владі хочуть запропонувати «м’яку» мобілізацію: що це означає

В Україні з дня на день обговорюватиметься новий законопроект про мобілізацію.  Про те, як у владі України намагаються вирішити проблему мобілізації, які законодавчі нововведення можуть виникнути і які цілі може переслідувати новий закон, розповів політичний експерт Мілан Леліч.

Читайте також: Найнижчі пенсії в Україні: яке місце посідає Волинь

Про це повідомляє РБК-Україна.

Всім відомо, що в останні тижні мобілізація в Україні стала однією з найактуальніших тем. Вплинули на це і посилення роботи органів ТЦК і внесений до Верховної Ради України законопроект.

Згідно зі словами Лелича, новий законопроект переслідує дві мети. Першою є можливість передати населенню сигнал про те, що війна не закінчилася і є необхідність в людях. Друга – сигнал для західних партнерів про те, що їх зброєю буде кому воювати.

До того ж провал мобілізації може «потягнути» за собою чергову причину відмови заходу допомагати Україні, адже навіщо допомагати країні, в якій нікому воювати.

Крім іншого, неназваний співрозмовник у владних кабінетах, на якого посилається РБК, розповів, що мобілізацію хочуть проводити з абсолютно протилежним підходом.

Зокрема, обговорюється «м’яка» мобілізація, яка може полягати в тому, щоб, наприклад, надавати тримісячну відстрочку для вирішення цивільних справ тим, хто самостійно зареєструється в Електронному кабінеті військовозобов’язаного.

Також обговорюється можливість «розсіювання» всіх, хто повинен бути відправлений в армію на групи із зазначенням дати, щоб мобілізований міг знати реальну дату початку своєї служби і планувати цивільне життя, маючи це на увазі.

Читайте також наші новини у Facebook