Волинь Новини

Держпідприємство «Ліси України» приховує зарплату Кватирка

Створене в результаті реформи Державне підприємство «Ліси України» відмовилось надати інформацію про штатний розпис і заробітні плати співробітників Поліського лісового офісу. У відповіді на запит журналістки «Сили правди» чиновники написали, що ця інформація не містить суспільного інтересу, а на державне підприємство не поширюється обов’язок її надавати.

Читайте також: На Волині 19-річний юнак обікрав магазин

12 грудня 2023 року Центр журналістських розслідувань «Сила правди» надіслав до ДП «Ліси України» запит з проханням надати інформацію про штатний розпис Поліського лісового офісу з зазначенням імен і прізвищ посадовців, а також їхніх заробітних плат.

У відповіді за підписом виконавчого директора Ігоря Лицура ДП «Ліси України» зазначило, що запитувана журналістами інформація не стосується: структури, принципів формування та розміру оплати праці, винагороди, додаткового блага керівників, членів наглядової ради і виконкому; умов постачання товарів, послуг та цін на них; стану довкілля; якості харчових продуктів і предметів побуту; аварій, катастроф, небезпечних природних явищ, що загрожують безпеці громадян; інформації, що становить суспільний інтерес.

На переконання посадовців ДП «Ліси України», запитувана інформація не відноситься до жодної з цих категорій, а отже на них не поширюється обов’язок відповідати.

Центр журналістських розслідувань «Сила правди» вирішив дати другий шанс посадовцям лісової галузі продемонструвати прозорість і відкритість та надіслав повторний запит. Аби підтвердити суспільний інтерес, додали посилання на публікації про невідповідність способу життя керівника Поліського лісового офісу його офіційній декларації, а також новини про кримінальні провадження, які відкриті правоохоронцями відносно посадовців відомства через незаконні рубки і незаконне збагачення.

Читайте також наші новини у Facebook