Волинь Новини

“Треба хлопцям допомагати”: пенсіонерки у місті на Волині шиють бурки для військових

11 волонтерок-пенсіонерок із міста Ківерці Луцького району щодня без вихідних шиють тепле зимове взуття для бійців на передову.

Читайте також: Зеленський: витримати цей рік – означає витримати всю цю війну

Від початку грудня минулого року вже пошили 180 пар бурок для ЗСУ, розповіла Суспільному волонтерка Лідія Власюк. Каже: українські бійці потребують теплих речей.

"Треба хлопцям допомагати": пенсіонерки у місті на Волині шиють бурки для військових
Волонтерка шиє бурки. Фото: Суспільне Луцьк

“Будемо шити, бо треба хлопцям допомагати. В перший день прийшли до нас ті дівчата, що торік шили. Вони принесли нам лекала, і дали інструктаж, як шити. Тому, якщо є потреба в валянках, звертайтеся до нас”, — говорить Лідія Власюк.

Пенсіонерки з Ківерців шиють бурки для військових
Пенсіонерка Лідія Власюк з Ківерців. Фото: Суспільне Луцьк

Зі слів жінки, у команді — 11 пенсіонерок, які шиють бурки зі старого верхнього одягу, що приносять небайдужі. Волонтерки працюють у невеличкому приміщенні ківерцівського ліцею.

“Сформувався такий колектив, який працює з 10 до 17 години. І в суботу, і в неділю працювали, поки навчилися, поки процес пішов. Зараз за день ми шиємо 10 – 11 пар”, каже волонтерка Лідія Власюк.

Пенсіонерки з Ківерців шиють бурки для військових
11 пенсіонерок-волонтерок у місті Ківерці шиють бурки для військових. Фото: Суспільне Луцьк

Пара бурок шиється в середньому 40 хвилин. Усе взуття роблять довжиною орієнтовно 40 сантиметрів, але різних розмірів, починаючи від 42-го, розповідає пенсіонерка Надія Павленко.

“Менші не шиємо, може кому треба й менший. Якщо холодно, можна прийти зі своєї ділянки роботи та перезутися в більший валянок. Шиємо в основному такі, в яких більша потреба”, — говорить жінка.

Пенсіонерки з Ківерців шиють бурки для військових
Зимове взуття, яке пошили для військових пенсіонерки у місті Ківерці. Фото: Суспільне Луцьк

Разом із бурками, за словами Лідії Власюк, волонтерки передають і гумові галоші, на їх закупівлю відкрили збір. Для пошиття, говорить волонтерка, мають дві швейні машинки, їх для роботи не вистачає, тому просять небайдужих допомогти.

Зараз жінки з Ківерців шиють нову партію взуття, яку незабаром відправлять на передову.

Читайте також наші новини у Facebook