Важливо Волинь Новини

«У такому вигляді, як він зараз є, законопроєкт про мобілізацію у Раду не потрапить»,- Ірина Констанкевич

Урядовий проект закону про мобілізацію планують докладно розглядати в комітеті з нацбезпеки протягом найближчих трьох днів.

Читайте також:“90% полонених катували”: в якому стані перебувають звільнені захисники

 

Мобілізація в Україні може бути посилена. Засідання комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, де розглядався законопроект про мобілізацію, за присутності головнокомандувача Збройних сил України, начальника Генерального штабу ЗСУ Сергія Шаптала, міністра оборони України Рустема Умєрова, проходило в закритому режимі.

Законопроект про мобілізацію обговорювали у студії телеканалу Аверс з народною депутаткою України Іриною Констанкевич.

«Українська армія потребує і ротації, і демобілізації. Багато військових від лютого на позиціях. Їх однозначно потрібно змінити, вони потребують відпочинку, реабілітації, лікування. Мобілізація має бути, але точно не такою, як нам запропонували у новому законопроєкті. У такому вигляді, як він зараз є, законопроєкт у Раду не потрапить. Він потребує обговорення і змін. Так, як воно прописано – воно працювати не буде. Вона вдарить по соціально незахищених верствах населення. Тому я за те, щоб напрацювати робочу версію», – каже парламенентарка.

Читайте також наші новини у Facebook