Волинь Новини

Покарали водія, який їздив в Камені-Каширському п’яний

Розглянули матеріали про притягнення до відповідальності водія, за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Про це йдеться у постанові суду від 27 листопада, передає Район.Камінь-Каширський.

Читайте також: На Волині сталася ДТП: серед дороги перекинувся трактор комунальників

Обвинувачений 26 березня 2023 року в 02 год 56 хв на вулиці Неродів у місті Камені-Каширському Волинської області, керуючи автомобілем марки «ВАЗ-212300», який належить знайомому, маючи ознаки алкогольного сп`яніння, а саме: запах алкоголю з порожнини рота, порушення мови, координації рухів, на законну вимогу поліцейського відмовився пройти відповідно до встановленого порядку огляд для визначення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху та вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Підсудний, у судовому засіданні свою винуватість у вчиненні адміністративного правопорушення не визнав. Пояснив, що того дня алкогольних напоїв не вживав і транспортним засобом не керував, а тому не повинен був проходити огляд на стан алкогольного сп`яніння. Крім того, він мав сумнів у справності газоаналізатора, за допомогою якого поліцейський пропонував йому пройти огляд на стан алкогольного сп`яніння.

Захисник особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, адвокат Безкровний І.В. у судовому засіданні заявив клопотання про закриття провадження у справі в зв`язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення, яке мотивував тим, що в тексті протоколу та в матеріалах справи відсутні відомості про технічний засіб, за допомогою якого здійснювалася відеофіксація адміністративного правопорушення. А оскільки джерело походження цього доказу невідоме, тому доказ слід вважати недопустимим.

Заслухавши пояснення підсудного та захисника Безкровного І.В., вивчивши зміст протоколу про адміністративне правопорушення, дослідивши матеріали справи та відеозаписи з реєстратора поліцейського, суддя вважає, що винуватість підсудного у вчиненні адміністративного правопорушення доведена повністю та підтверджується належними доказами.

У Камінь-Каширському районному суді чоловіка визнали винним та наклали на нього стягнення у виді штрафу 17 000 гривень й позбавили права керувати транспортними засобами на строк один рік, і в дохід держави 536 (п`ятсот тридцять шість) гривень 80 копійок судового збору.

Читайте також наші новини у Facebook