Новини

Які ділянки кордону блокують польські фермери: в ДПСУ доповіли про ситуацію

Станом на ранок 4 січня на кордоні з Польщею заблокованими для вантажівок залишаються три напрямки: “Ягодин-Дорогуськ”, “Рава-Руська-Гребенне”, “Краківець-Корчова”. Водночас польські фермери відновили блокування пункту пропуску “Шегині-Медика”.

Про це повідомили речник Держприкордонслужби Андрій Демченко у ефірі телемарафону та “Суспільне”.

Читайте також: На Волині сталася ДТП: в машині застряг чоловік

Ситуація на польському кордоні 4 січня

“Якщо говорити про напрямок вантажоперевезень, то заблокованими залишаються три напрямки: “Ягодин-Дорогуськ”, “Рава-Руська-Гребенне”, “Краківець-Корчова”. І на всіх цих трьох напрямках в бік України в чергах на території Польщі перебувають десь 1400 вантажних транспортних засобів”, – розповів речник ДПСУ.

За його словами, примітним залишається те, що найменше вантажівок пропускається через найбільший інфраструктурний напрямок – “Ягодин-Дорогуськ”. За минулу добу кордон там перетнули близько 100 транспортних засобів.

“У напрямку пункту пропуску “Шегині” рух зараз ще відбувається, блокування ми не бачимо. Маємо попередню інформацію від польських колег про те, що такі дії з поновлення блокування руху можуть відбутися після дев’ятої години за польським часом”, – розповів Демченко.

Він повідомив, що у пункті “Шегині” однаково залишаються черги у зв’язку з великою кількістю вантажівок на території Польщі, які очікують на можливість в’їзду до України. Йдеться про близько 800 транспортних засобів.

Водночас “Суспільне” поінформувало, що польські фермери відновили акцію протесту на пункті пропуску “Шегині-Медика” і почали блокувати там рух.

Читайте також наші новини у Facebook