Волинь Новини

“Як батько, переживаю за кожного солдата”: волинянин служить у ТРО з двома синами

Начальник штабу Ковельського батальйону 100-ї бригади тероборони Волині, що зараз виконує бойові завдання на сході України, служить на фронті разом зі своїми синами Андрієм та Михайлом.

Читайте також: Волинянина другий раз за день спіймали п’яного за кермом

Історію родини Ткачуків розповіли на сторінці Регіонального управління Сил територіальної оборони “Захід”.

Зі слів батька, який має позивний “102-й”, до війська він та його сини прийшли у перший день повномасштабного вторгнення. Молодший Михайло закінчив військову кафедру і має звання офіцера. Старший Андрій ніколи не служив, але у військкомат пішли усі разом.

“Як батько, я переживаю за кожного солдата, — говорить “102-й”. — А сини — спершу він офіцер і солдат, і має виконати поставлене завдання. А вже потім, як батько, можу і вухо накрутити”.

Андрій Ткачук каже: ухвалив рішення, що стане на захист держави, ще до початку вторгнення, готував до цього і дружину. Зі слів бійця, на передовій рідними стали всі побратими, але підтримка батька і брата — безцінна.

“Усі знають, що нас тут троє — це не заважає. Тут, на фронті, не по крові братаються, але все ж таки сім’я є сім’я”, — додає Андрій.

"Як батько, переживаю за кожного солдата": волинянин служить в ТРО з двома синами
Боєць ТРО Волині Андрій Ткачук. Фото: Регіональне управління Сил територіальної оборони “Захід”

Найменший у родині Ткачуків — Михайло пригадує: 24 лютого 2022 року був на навчанні в Луцьку. Після перших вибухів у місті зв’язався з батьком і братом. На фронті його батальйон з весни 2023 року.

"Як батько, переживаю за кожного солдата": волинянин служить в ТРО з двома синами
Боєць ТРО Волині Михайло Ткачук. Фото: Регіональне управління Сил територіальної оборони “Захід”

“Відчувається втома як психологічна, так і фізична. Найважче втрачати. В думці тримаєш, що маєш захищати Україну, родину і дітей, і не знаєш, що на тебе чекає далі, — каже Михайло і додає: — Зараз нам вкрай потрібно перемогти, якщо ми цього не зробимо, то Росія прийде ще раз”.

Читайте також наші новини у Facebook