Волинь Новини

Знищені танки і особовий склад: волинські тероборонівці відбили одразу декілька спроб штурму на Луганщині

За три дні боїв на Луганщині бійці 100 бригади тероборони Волині відбили одразу декілька спроб російських військ штурмувати позиції ТРО у Серебрянському лісі.

Читайте також: Лучанина звинувачують у вбивстві тестя

Як повідомили на сторінці бригади, перший наступ стався на Різдво, 25 грудня, і тривав увесь день. За підтримки бронетехніки захопити позиції волинських тероборонівців намагалися одразу декілька сотень росіян.

Бійцям вдалося відбити штурм. За даними військових, під час бою було ліквідовано 23 російських армійці, ще 80 — поранені.

Також тероборонівці знищили 12 одиниць техніки. Зокрема, підбили чотири російські танки, два пошкодили і ще один захопили.

Впродовж двох наступних днів, 26 і 27 грудня, залучивши резерви армійці РФ знову спробували штурмувати позиції ТРО.

Другу спробу наступу, кажуть у 100 бригаді ТРО, теж вдалося відбити. Російські війська за два дні втратили ще 39 армійців, ще понад сотня — поранені.

Що відомо про участь волинської бригади ТРО в боях на сході

У квітні 2023 бійців 100-ї бригади ТРО Волині передислокували для виконання бойових завдань на сході. Українсько-білоруський кордон нині під охороною інших бригад.

Після передислокації волиняни брали участь у боях на Бахмутському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

З весни військові бригади неодноразово звітували про успіхи на передовій і знищення російського озброєння, техніки та особового складу. У червні бригада відзначила на передовій п’яту річницю від дня створення.

У вересні 2023-го тероборонівці з допомогою дрона знищили бліндаж російських військових. У знищеному бліндажі був особовий склад однієї з бригад РФ. У жовтні 2023-го тероборонівці знищили танк військ РФ.

Читайте також наші новини у Facebook