Новини

Міністр запевняє, що питання з ремонтом танків вирішено

В Україні зараз є достатня кількість заводів та людей, які ремонтують танки для фронту.

Про це заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін під час брифінгу.

Читайте також: Знай наших: військові із Запоріжжя вручили відзнаку волонтерці з Волині

“Ми не виробляємо на сьогоднішній день танки. Все, що вимагає від нас Міноборони, Генштаб за танковою програмою ми робимо. Якщо навесні я починав з того, що по ремонту танків були постійно проблеми, мені довелося самому проїхати прифронтові території, подивитися ремонт у бригадах, ОСГВ, на заводах. На сьогодні можу сказати, що питання ремонту танків не стоїть взагалі. Ремонт вирішено. У нас достатня кількість наших заводів, людей, які працюють у цьому напрямі”, – сказав міністр.

Камишін додав, що в Україні державні компанії “програли” приватним у швидкості освоєння імпортних зразків техніки.

“Я радий, що ми на сьогоднішній день здатні відремонтувати будь-яку позицію з того, що працює на фронті”, – заявив міністр.

Нагадаємо, Камишін також заявив, що далекобійні дрони почали серійно виготовляти в Україні і працюють над їхньою модернізацією. Посадовець анонсував нову версію дрона українського виробництва, який літає на відстань 1100 км, але не навів деталей.

Раніше повідомлялося, що німецька компанія Rheinmetall планує створити в Україні ремонтний центр для танків Leopard та іншої військової техніки, яка постачається Берліном.

Читайте також наші новини у Facebook