Волинь Новини

Одне із укриттів у Ківерцях відремонтують за грантові кошти

Ініціативна група мешканців Ківерцівської громади отримала грант від Українського Жіночого Фонду на суму 225 тисяч гривень на реалізацію проєкту «Майданчик для культурного та творчого спілкування в укритті» в межах якого відремонтують та укомплектують одне з укриттів у Ківерцях.

Читайте також: У Луцьку затопило маршрутку. Відео

Про це 20 грудня Район.Ківерці повідомила депутатка Людмила Тананайська.

«Все розпочалося з того, що я увійшла до обласної Волинської коаліції «Жінки. Мир. Безпека 1325» В межах цієї коаліції напрацьовують певну роботу в громадах, яка стосується безпекової ситуації, зокрема для жінок. Тому, що те, що безпечно для жінок – безпечно для усіх», – розповідає Людмила Тананайська.

Об’єднання працює й з Українським Жіночим Фондом, який фінансує проєкти. Тож, представниці Ківерцівщини запропонували, аби громада стала цільовою в межах програми «Робимо порядок денний «Жінки. Мир. Безпека» для українських жінок діючим: регіональні та секторальні рішення викликів, з якими стикаються жінки в Україні під час війни».

До реалізації проєкту долучилися 23 представники громади. Які пройшли навчання та провели аудит у місті.

Зокрема, досліджували якість освітлення, недостатнє дорожнє покриття, нестачу розмітки, питання пандусів, пониження бордюр та змогу перетинати центральний міст мамам з колясками. У межах цього аудиту проводили огляд укриттів, й одне з яких й відремонтують та оснастять додатковим устаткуванням для більшого комфорту.

«Нам запропонували написати проєкт та взяти участь у конкурсі від Українського Жіночого фонду. Ми його подали. І ось сума гранту, яку нам нададуть – це 225 тисяч гривень. Ми обрали зробити косметичний ремонт у єдиному більш-менш комфортному укритті на території міста. Воно тепле, але потребує косметичного ремонту. Дуже часто ним користуються саме мами з дітьми та там немає пеленального столика, якщо дитина мала, або ж просто місця де б можна було з малюком погратися. Тому межах проєкту ми будемо поліпшувати побутові умови в цому укритті. Також плануємо, провести Wi-Fi та встановити деяку техніку. Щоб там було комфортно перебувати, перш за все дітям з мамами», – розповідає Людмила Тананайська.

Читайте також наші новини у Facebook