Волинь Новини

70 років: у ВНУ імені Лесі Українки відзначили ювілей кафедри української літератури

13 грудня на факультеті філології та журналістики Волинського національного університету імені Лесі Українки відзначили сімдесятилітній ювілей кафедри української літератури.

Читайте також: У Волинській бібліотеці зібрали майже 2 тонни російськомовної літератури на макулатуру

Урочистості відвідали: адміністрація Університету, представники професорсько-викладацького складу, студентство факультету. Кафедра одна з найстаріших в Університеті і за свою історію зазнавала змін. З нагоди знаменної дати колектив кафедри української літератури підготував збірник про її довгу історію.

До слова запросили народного депутата України, професора кафедри української літератури, а в минулому її багаторічну очільницю Ірину Констанкевич. За її словами, цей захід – можливість підсумувати і згадати знакових для кафедри постатей.

«Наш кафедральний вишкіл дав мені можливість у подальшому працювати і в органах місцевого самоврядування, і у Верховній Раді. Цей запас знань і менеджерського досвіду, який я отримала в Університеті, дає мені можливість бути компетентною в тих питаннях, які ми розглядаємо у Парламенті. Я дякую рідній кафедрі за моє становлення», – резюмувала Ірина Мирославівна.

Багато теплих слів говорив і ректор Анатолій Цьось.

«Щиро дякую колективу кафедри за вашу роботу і надзвичайний навчальний та науковий доробок, спасибі за роботу зі студентами», – заявив він. Ректор розповів про те, що у школах області часто зустрічає вчителів, які свого часу були студентами факультету філології та журналістики і з теплом згадують про нього. Анатолій Цьось вручив колективу кафедри української літератури Почесні подяки.

Декан факультету філології та журналістики Лілія Лавринович подякувала колективу кафедри за плідну та сумлінну роботу. «Дуже втішена бачити таке коло тих, хто любить і шанує кафедру української літератури», – заявила вона.

Читайте також наші новини у Facebook