Новини

ППО збиває майже все: Жданов пояснив, навіщо РФ продовжує атакувати Київ

Військовий експерт розповів, навіщо РФ безуспішно атакує столицю.

Читайте також: На Волині в лісі невідомі розставили петлі, в які потрапили тварини. Відео 18+

Російська армія продовжує атакувати Київ попри те, що він надійно захищений. Річ у тім, що під час групового ракетного удару залишається вірогідність, що система ППО пропустить хоча б одну ціль.

Про це в коментарі сайту ТСН.ua розповів військовий експерт Олег Жданов.

“По-друге, якщо ми подивимося на повідомлення Генштабу РФ після минулого удару, “глашатай” Конашенков доповів, що ракетним ударом було знищено командний пункт і п’ять пускових установок Patriot. Тобто вони вважають, що під Києвом більшої частини комплексу, а головне командного пункту, немає. Що він сьогодні не здатен вести розвідку й перехоплювати ракети. Тому вони повторили удар. Я думаю, що вони й далі будуть повторювати”, – каже Олег Жданов.

За його словами, російська розвідка може “недопрацьовувати”. Тобто в РФ не знають, що не влучили в Patriot, і поки вони не переконаються в цьому – будуть бити.

“Або все ж таки вони б’ють на “русский авось”. І ця версія, на мій погляд, вірогідніша. Є ракети – будемо бити, немає ракет – не б’ємо. І зверніть увагу, що вони крилаті ракети по Києву не хочуть застосовувати. Розуміють, що вони не доходять. “Шахеди”, як відволікальний маневр, їх не шкода. А з балістикою вони почали нас тренувати”, – каже Олег Жданов.

Крім того, за словами Олега Жданова, в таких ударах залишається військовий складник, адже Київ – це величезний військовий хаб.

“Тут також присутня зовнішньополітична складова – посольства повернулися до Києва. До речі, це одна з розвідувальних ознак успішності російських ракетних ударів. Якби вони були успішні і комплекс Patriot вони дійсно знищили, то я думаю, що посольство США чи британське посольство, німецьке потихеньку пакувало б валізи до Львова. Якщо цього не відбувається, отже, все гаразд”, – розповів Олег Жданов.

Читайте також наші новини у Facebook