Волинь Новини

У Луцьку відкрили волонтерський паб, щоб збільшити збори на ЗСУ

У Луцьку в Міжнародний день волонтера відкрили  «1-й В» або «Перший Волонтерський» паб.

Читайте також: У Рожищі учні шкіл громади змагалися у спартакіаді

Ідея створення пабу з тематичним інтер’єром, посудом та відповідною атмосферою належить волонтерам ГО «Військова пошта»На відкритті закладу побувала кореспондентка Район.Луцьк.

Волонтери «Військової пошти» допомагають  фронту з початку повномасштабного вторгнення, неодноразово бували на «нулі». Вони возять військовим дрони, медикаменти, необхідні у побуті речі, а також передають бійцям посилки від рідних.

За словами волонтера Олександра Сидорука, ідея відкрити паб з’явилася  ще навесні, але реалізувати її вдалося  лише зараз. Основне завдання закладу – збільшити збори на ЗСУ.

Крім того, прибутки з пабу покриватимуть додаткові витрати волонтерів на паливо та закриття нагальних зборів.  В орендованому приміщенні, де працює паб, проводитимуть конференції, виставки, благодійні акції та збори, волонтери збиратимуться, аби плести сітки.

Наразі волонтери через дефіцит вільного часу не встигли зробити вивіску з назвою пабу.

«Ми оформим та вивісим пізніше, бо зараз похолодало і збільшилася кількість запитів від військових. Наразі стоїть машина, завантажена пічками, які треба терміново доставити на фронт», – розповів волонтер Олександр Сидорук.

Паб розрахований на 40 посадкових місць та оформлений у  військовій  тематиці, на стінах бійці можуть залишити написи та автографи. На відвідувачів чекає барне меню з пивом, снеками та стравами української кухні. Військових пригощатимуть безалкогольним пивом.

«У нашому меню є сало, картопля, овочі, риба, м’ясо – смажені чи приготовлені на  грилі», – розповів кухар Ігор Лобанов.

Крім того, тут планують готувати пиріжки та продавати їх за донат на ЗСУ.

Під час відкриття пабу волонтери Володимир Мельничук та Анатолій Пасічник отримали грамоти від 68 окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша.

Володимир Мельничук, який  має власне виробництво меблів, зробив та передав військовим 15 дерев’яних ліжок. Їх отримали бійці, які жили у пустому приміщенні та спали на бетонній підлозі.  Крім того, волонтерів «Військової пошти» приїхав привітати зі святом та вручити грамоти міський голова Ігор Поліщук.

 Нагадаємо, волонтери з Волині Павло Цапюк, Олександр Смолярчук, Олександр Сидорук їздять з посилками на фронт з весни 2022 року. Збираються та вирушають раз у два тижні.  Саме через передачу посилок волонтерів  почали називати військовою поштою.

Читайте також наші новини у Facebook