Волинь Новини

Замість ялинки у волинському храмі виставили фото полеглих на війні земляків

У храмі в селі Княгининок замість новорічної ялинки демонструватимуть світлини загиблих на війні захисників із громади. Про таке рішення повідомив настоятель Свято-Покровської церкви, капелан Михайло Бучак.

Читайте також: На Горохівщині легковик влетів під фуру: за життя водія автівки борються лікарі

Ялинки, подарунки, цукерки – усе це, за словами священника, має бути, але в потрібному місці та з дозволеним розмахом, ідеться в сюжеті 12 каналу.

«Сьогодні багато хто говорить про те, що потрібно дітям дати свято. Я погоджуюся. Але схід, південь, особливо схід – там не те, що в дітей дитинства немає, там багатьох дітей уже немає», – сказав Михайло Бучак.

Він додав, що не всі українці очікують на свята. Щодня на Волинь приїздить місія «На щиті», і щодня якась сім’я отримує трагічну звістку з фронту. Тож ігнорувати біль інших не можна, бо ж війна стосується не окремих родин.

«Просто хочеться найперше собі нагадати, щоб не забував, а потім – людям, які поряд, парафіянам, що ціна того, щоб та ялинка стояла, – це їхні життя, ціна того, щоб було свято, – це їхні життя. І як мінімум це свято повинне бути розділене на половину: половину залишити своїм сім’ям, собі для того святкування, а половину віддати тим, хто там, щоб воїни на сході знали, що їм допомагають, за них моляться», – прокоментував капелан Михайло Бучак.

Читайте також наші новини у Facebook