Важливо Волинь Новини

У Луцьку відбудеться Різдвяний концерт колядок у виконанні Станіслава Лопушинського та Кшиштофа Цюпінського-Свьонтека

Генеральне консульство РП в Луцьку у співпраці з Луцькою музичною школою №1 імені Ф. Шопена запрошують Різдвяний концерт колядок у виконанні Станіслава Лопушинського та Кшиштофа Цюпінського-Свьонтека, який відбудеться 12 грудня 2023 року о 17:00 год. у Луцькій музичній школі №1 імені Ф. Шопена (вул. Кривий Вал, 13).

Читайте також: У Луцьку змонтували святкову ілюмінацію. Фото

 

Станіслав Лопушинський – клавесиніст і піаніст, концертмейстер, випускник класу клавесину професора Ліліанни Ставарж (UMFC), лауреат численних конкурсів та громадський діяч.

Разом із сестрою Юлією створив дует арфи та клавесину «Арфа&Акорди». Митець також спеціалізується на імпровізації (фортепіано, клавесин), аранжуванні пісень та акторській пісні. Співтворець серіалу «Класично несерйозно», театру імпровізації BCA Flash та багатьох інших. З 2018 року співпрацює з Національною філармонією. У 2020 році розпочав співпрацю з Інститутом POLONIKA, створивши проєкт «Так звучить Львів».

У червні та липні 2021 року організував та реалізував проєкт Zamosc-Odessa Tour 2021, під час якого відіграв 11 благодійних сольних концертів у Польщі, Україні та Молдові, а також проїхав на велосипеді маршрут із Замостя до Одеси.
З 26 лютого активно працює в Україні, здійснюючи гуманітарні перевезення по всій Україні зі Львова через Київ, Харків, Дніпро на Донбас (Сєвєродонецьк, Бахмут, Часів Яр, Соледар та багато інших).
До жовтня 2023 року, транспортуючи медичну допомогу, продукти харчування, засоби гігієни та евакуйовуючи цивільне населення, подолав понад 100 000 кілометрів.

У листопаді 2022 року музикант прилетів до США, де дав сольний концерт на клавесині в Генеральному консульстві Республіки Польща в Нью-Йорку, всі кошти від якого пішли на допомогу Україні. 29 червня цього року реалізував свій наступний проект – «Тур Білосток-Таллінн 2023», під час якого відіграв концерти в Польщі, Литві, Латвії та Естонії і, як і 2 роки тому, подолав маршрут на велосипеді.


Кшиштоф Цюпінський-Свьонтек
– тенор, випускник Варшавської музичної академії ім. Фридерика Шопена. Удосконалював свою вокальну техніку під керівництвом Вєслава Охмана та Ришарда Карчиковського. З 2012 року є єдиним поляком, який став співзасновником міжнародного мистецького колективу «12 тенорів», з яким заспівав сотні концертів у Європі та Китаї.

Співпрацює, зокрема, з Варшавською оперетою ім. Яна Кіпури, Національною філармонією, Представницьким художнім ансамблем Війська Польського та імпресаріо-агенціями в країні та за кордоном. Активно концертує, виконуючи оперний, оперетковий, ораторіальний, кантатний та пісенний репертуар. Дебютував на сцені Варшавської камерної опери у 2006 році в партії Екклітіко в опері Йозефа Гайдна «Світ місяця». Рік по тому співак створив образ Таміно у «Вечорницях» Вольфганга Амадея Моцарта у Великому театрі – Національній опері та Підляській філармонії та опері в Білостоці.

Співак також виконував партії у багатьох сакральних творах, серед яких «Страсті за Іоанном та Матвієм» Йоганна Себастьяна Баха, «Воскресіння» Георга Фрідріха Генделя, «Меса Нельсона» та «Stabat Mater» Йозефа Гайдна, «Коронаційна меса» Вольфганга Амадея Моцарта.Кшиштоф Цюпінський-Свьонтек дає концерти, виконуючи оперу, оперету, ораторію, кантату та пісенний репертуар, що охоплює твори композиторів від бароко до 20-го століття.

Читайте також наші новини у Facebook