Новини

Міністерка соцполітики пропонує надавати послуги замість соцвиплат

Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович в інтерв’ю “Espreso” заявила, що краще створювати послуги для українців, а не платити їм на руки малі гроші.

Читайте також: Партнери передали нові ракети і зенітні комплекси, – Зеленський

 

 

“Це дозволяє батькам відпочити, соціалізуватися, працевлаштуватися, підтягнути свій економічний рівень. В довгостроковій перспективі це працює краще”, – підкреслила міністерка.

Жолнович нагадала, що в нашій країні існують два види соціальних виплат: постійна та тимчасова. Вона зазначила, виплати надають, якщо ситуація постійна, наприклад, коли людина втрачає здоров’я і потребує догляду чи підтримки, або тимчасова, коли у житті щось надзвичайне.

“Зараз існує разова допомога та виплати впродовж трьох років. Але чи потрібно розтягувати ці дрібні виплати на три роки невеликими сумами? Чи не краще надати жінці муніципальну няню або розвинути мережу садочків, щоб мати скоріше могла повернутися на ринок праці?”, – цікавиться глава Міністерства соцполітики.

Оксана Жолнович додала, що міністерство працює над єдиним Соціальним кодексом, щоб зібрати всі виплати з різних законів в один документ. Вона повідомила, що деякі з пільг не працюють і непотрібні, наприклад, позачергове право на становлення стаціонарного телефону.

Читайте також наші новини у Facebook