Важливо Волинь Новини

У Луцьку відбулася духовно-психологічна зустріч для дружин, матерів та сестер військовослужбовців

Як стало відомо, напередодні у стінах Луцького Окольного замку відбулася духовно-психологічна зустріч для дружин, матерів та сестер військовослужбовців в рамках проекту “Твоє для Твоїх“.

Організатори благодійної зустрічі: голова ГО “Скеля” капелан-волонтер, священник ПЦУ Петро Данильчик,

керівниця проєкту “Твоє для Твоїх” клінічна психологиня, волонтерка Наталія Райниш.

 

Мета заходу: підтримати “тих, хто чекає”, поділитися інформацією, яка допоможе зрозуміти особливості військового мислення та комунікації з тими ,хто повернувся з фронту. А також надати психологічні інструменти для самодопомоги та самопідтримки.

Варто зазначити, що проект “Твоє для Твоє” має на меті служіння та підтримку для сімей Героїв, військовослужбовців та їх сімей, працівників ДСНС та їх сім’ям, працівників Національної поліції та їх сімей у форматі дитячих таборів, ретритів, навчальних тренінгів та ресурсних зустрічей

Організатори проєкту висловлюють вдячність партнерам заходу: кав’ярні-кондитерській 2sbakery за смачні десерти, мережі Show Basilic за смачні закуски, мережі бутиків професійної косметики Smart Beauty за подарунки для учасниць, мережі Artespresso за ароматну каву.

До слова, обід відбувся для учасниць в ресторані старого міста “Корона Вітовта”.


“В очікуванні зустрічі, припускала, що мені розкладуть по поличках, чого чекати по поверненню чоловіка та сина з війни  додому, бо дуже хочеться, щоб Перемога прийшла в мою країну, а за нею – злагода та розуміння в сімʼях.
Вдячна за бесіду, за відповіді на питання. Впевнена, не лише мені тепер легше подолати невизначеність: як реагувати, що робити, як себе вести, а “чому він так поводить себе”, ” чому я так реагую”. Дякую за усвідомлення того, що ми ніколи не зрозуміємо військових. Відтак, подібні зустрічі дозволять прийняти їхні реакції, дії та любити й поважати їх та й себе.

Особливе дякую пані Наталі та отцю Петру”, – зазначила учасниця заходу Мирослава Янчук.

 

“Хотілося б, щоб більше було подібних зустрічей для військових, родин безвісти зниклих! Не лише в якомусь конкретному місті, але й на рівні ОТГ! Дуже багато сімей залишаються сам на сам з бідою. Звісно, це дуже важко психологічно. До слова, у мене чоловік бевісти зниклий і я сама лишилася з трьома дітками! І коли до тебе лише через три місяці з’являються представники влади з крушечками та надписом на них: Наш тато Герой!, як ви думаєте – це є допомога родині?

Я дев’ятий місяць живу в невідомості! Але віри і надії не втрачаю! Завдяки психологічній допомозі військовим та їх родинам, та власним діткам я знаходжу ресурс іти далі і не зупинятися! Слава Україні!”, – зауважила учасниця тренінгу Лідія.

 

“Однозначно цих два дні я провела з користю, з користю як для себе так і для своєї сім’ї. За що щиро вдячна. Нехай добро повертається зі сторицею!”, – резюмувала Анна.

“Захід привертає увагу до надзвичайно важливих речей! Такі заходи потрібні, адже дійсно багато родин лишаються сам на сам зі своїми проблемами. Тут можна було побути у колі своїх, котрі тебе зрозуміють та підтримають.Велике дякую організаторам,жінкам і низький уклін усім нашим захисникам! Слава Україні!Слава Богу! Все буде Україна!”, – повідомила Ольга Зінько.

“Давно чекала на таку зустріч, де тебе зрозуміють…

Підтримка, тепло і розуміння багатьох речей – ось що для мене стало цінним.А ще спілкування з людьми, які теж опинились в подібній  ситуації.Щиро вдячна пані Наталії та отцю Петру”, – підреслила учасниця Світлана.

 

“Коли мені син запропонував поїхати на цей проект, я довго вагалися їхати чи ні. Я казала йому, а для чого мені туди їхати? Що цей проєкт мені дасть? Адже я вже мала можливість побувати в усіх цих реаліях, коли в 2016 році мій чоловік прийшов з фронту. Це нерви, сльози, переживання, відчуття, що я ніхто.

Зрештою, я намагалася знайти підхід до свого чоловіка, але часто все закінчувалося –  ніяк. Згодом, я почала відчувати себе якоюсь неправильною матір’ю і жінкою і злитися сама на себе.

Нині, я вдячна синові, що він наполіг на тому, щоб я поїхала на цей проєкт. Я дуже вдячна всім хто підтримує і проводить цей проєкт. Адже такі заходи дуже потрібні таким як я, а саме тим, хто чекає свого чоловіка, сина, тата, брата.  Тепер я знаю, як легше буде подолати невизначеність.
Ці два дні я провела з користю для себе і для своєї сім’ї. Хотілося б, ще побувати на подібній зустрічі, де тебе зрозуміють, підтримають, нададуть корисну пораду і впевненість в собі.

Велике дякую проєкту ” Твоє для Твоїх”,  Наталі, отцю Петру і всім, хто причетний до цієї зустрічі, – відмітила учасниця благодійної зустрічі Людмила.

У такий спосіб, ГО «Скеля» на чолі зі священником та капеланом Петром Данильчиком та ГО «Елеос -Волинь», керівницею якою є Наталія Райниш, спільно допомагають родинам військовослужбовців, створюючи проєкти для їхньої соціалізації у суспільстві, втілюючи духовно –психологічне відновлення.

 

Нагадаємо, цьогоріч волонтерська ініціатива для дітей волинських військових та пожежників на теренах Карпат стала можливою завдяки підтримці психологині Наталії Райниш та капелану Петру Данильчику.
Вперше його вже запустили громадські організації  ГО «Скеля» та ГО «Елеос – Волинь».

 

Читайте також наші новини у Facebook