Важливо Волинь Інтерв’ю Новини

«Нині волонтерська допомога повинна бути спрямована на завершення війни», –  керівник ГО «Транспортний рух» Владислав Оніщук

З першого дня російського вторгнення ГО «Транспортний рух» взяла на себе роль «швидкої допомоги», опікуючись хоробрими бійцями, які боронять суверенітет і територіальну цілісність України.

Чим займається громадська організація під час війни, які труднощі є в їхній роботі сьогодні та що допомагає не втрачати віру?
Ми поговорили про це із засновником громадської організації «Транспортний рух» Владиславом Оніщуком та заступником Назарієм Ленюком.

Яким чином ГО  «Транспортний рух» розпочала свою роботу?
Відколи розпочалася повномасштабна війна, на чолі з волонтерами ми вирішили створити власну громадську організацію.
Відтак, 19 вересня 2022 ГО «Транспортний рух» розпочала функціонувати.

Що найважче у волонтерській роботі?
На мій погляд, це залучати кошти та благодійні внески. Зрештою, чимало існує запитів від військових, які необхідно опрацьовувати та реалізовувати.

Скільки волонтерів налічує ГО «Транспортний рух»?
Більше 50 – ти волонтерів. Фактично кожен охочий має змогу долучитися до співпраці. Найголовніше –  щиро здійснювати вчинки, які допоможуть наблизити нас до перемоги.

З якими структурами державного управління ви співпрацюєте?
Ми тісні відносини маємо з органами місцевого самоврядування.
Також підтримуємо зв’язок із численними військовими частинами.


На Ваш погляд, що найбільше потребують нині військові?

Військові потребують різноманітну допомогу, проте останнім часом найбільше запитів існує на транспортні засоби. Тим паче, транспорт – це ресурс, який постійно зазначає механічних пошкоджень.

Як відомо, корупція є навіть у волонтерстві. Тим паче, існує низка повідомлень про висунуті обвинувачення волонтерам щодо продажу гуманітарної допомоги. Як з цим боротися?
Нині волонтерська допомога повинна бути спрямована на завершення війни. Першочергово, волонтер має переконатися, що саме той чи інший боєць потребує допомоги.

Бувало, що ми надавали бійцю автівку, проте вона йому не була потрібна задля оборонних цілей. Відтак, аби не траплялися подібні випадки, які передбачають шахрайські мотиви –  благодійні фонди мають нести відповідальність.

Адже благодійний фонд – це інструмент, який повинен приймати допомогу від небайдужих людей і надавати тим, хто найбільше потребує. Нині під час реалій війни – це найважливіша місія.

Чи існує в ГО « Транспортний рух» меценатство?
Так.

Чи ГО «Транспортний рух» виконує запити військових з – поміж інших куточків України?
Для нас неважливо від якої військової частини чи громадян, які постраждали внаслідок російської агресії надходить запит на допомогу.

Чи планували Ви поїздку на Схід?
Планували, проте контроль у фонді — запорука злагодженої роботи.


Побажання волинянам?
Згідно зі статистикою, втрати силових структур внаслідок російського вторгнення в Україну на Волинь припадає найбільше. Отож, необхідно надалі максимально допомагати.

 

Крім цього, журналісти Волинь infa поцікавилися у волонтера ГО «Транспортний рух» Назарія Леонюка яким повинен бути справжній волонтер та чи існує конкуренція серед благодійників.

 

Першочергові потреби: що треба військовим на фронт?

Як відомо, з настанням повномастабного вторгненяня потреби військових були величезні: медикаменти, потужні павербанки, генератори, тощо. Утім, нині бійці потребують найбільше –автівки.

Зауважу, передати воїнам нове та якісне авто – нелегка справа.

«Істинний волонтер» – це?
Це той, хто щодня завдяки своїм вчинкам наближує нас до перемоги.

Чи існує конкуренція серед волонтерів у Луцьку?
Я твердо переконаний, що конкуренція відсутня.

Адже спільними зусиллями усі  благодійники працюють задля перемоги.

Що побажаєте волинянам?
Насамперед, не забувати, що війна продовжується.

 

 

АНАСТАСІЯ НІКОЛАЄВА

 

Читайте також наші новини у Facebook