Волинь Новини

У Луцьку французькі волонтери навчали студентів ВНУ працювати з дітьми у кризовиз ситуаціях

На факультеті іноземної філології ВНУ імені Лесі Українки відбувся навчально-методичний семінар «Гра та правила, або Правила гри: психосоціальна реабілітація дітей у кризових ситуаціях» за участі іноземних волонтерів Філіпа Валлса та Леслі Фокс.

Читайте також: Вночі у Луцьку зі снігового замету рятували «швидку»

Про це інформують на сайті вишу.

Учасниками заходу стали студенти факультету іноземної філології, факультету педагогічної освіти та соціальної роботи й інших структурних підрозділів університету. Також були присутні проректор з навчально-виховної роботи та комунікації Наталія Благовірна, декан факультету іноземної філології Лариса Макарук, начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради Ліна Галан, студенти й викладачі.

На початку заходу доцент кафедри англійської філології Олена Галапчук-Тарнавська зазначила, що багато студентів і викладачів вирішили скористатися нагодою отримати унікальний досвід волонтерства, методики роботи з дітьми.

«Повномасштабне вторгнення Росії стало великим викликом для освіти. Багато здобувачів були змушені змінити місце проживання. Нам щодня доводиться долати ті реалії, які спричинені війною. І ми розуміємо, наскільки погіршився психоемоційний стан студентів. Відповідно, маємо багато ініціатив для підтримки студентів, викладачів і населення. Тому щиро дякую за освітню ініціативу. Нехай упродовж роботи в університеті буде менше тривог і хай вона принесе позитивні результати», – сказала Наталія Благовірна.

Засновники та волонтери гуманітарної компанії Enfants Réfugiés du Monde Філіп Валлс і Леслі Фокс уже 40 років їздять по різних куточках світу, щоб морально допомогти дітям-біженцям, які були вимушені покинути домівки через війну, за допомогою різних ігор (настільних або, навпаки, активних).

Спікери розказали про теорію ігор, яка стала основою тренінгів для персоналу шелтерів, що працюють із дітьми-біженцями, описали чотири види ігор й особливості їх застосування в психосоціальній реабілітації дітей, які потрапили в кризову ситуацію під час війни. Крім цього, учасникам заходу продемонстрували ігри та методику їх застосування на практиці.

Варто зазначити, що переклад для іноземних гостей та присутніх у залі забезпечили студенти та викладачі факультету іноземної філології, використовуючи обладнання з лабораторії синхронного перекладу.

Також студенти і викладачі університету мали змогу поспілкуватися з гостями із Франції, дізнатися про їхню волонтерську діяльність та наукові проєкти, результати яких застосовують у роботі з українськими дітьми, що зараз перебувають у Польщі.

Опісля волонтери з Франції зустрілися з ректором Анатолієм Цьосем. Під час зустрічі гості обговорили з очільником ВНУ імені Лесі Українки свою роботу в Україні та Луцьку зокрема й пояснили необхідність і важливість такої роботи. Вони зазначили, що мета їхньої діяльності – допомога дітям, які перебувають у кризовій ситуації, та відновлення дитинства за допомогою ігор.

«Щиро дякую, що ви знайшли час відвідати наш університет, зробити презентацію своєї технології. Сподіваюся, що наша співпраця на цьому не завершиться», – сказав Анатолій Васильович.

Під час зустрічі обговорили результати тренінгу та подальші плани щодо співробітництва з університетом.

Читайте також наші новини у Facebook