Волинь Новини

За 61 мільйон продають дозвіл на видобуток вугілля на волинській шахті

Державна служба геології та надр України оприлюднила аукціон із продажу спеціального дозволу на користування надрами. Ідеться про дозвіл на видобуток корисних копалин на полі шахти № 9 «Нововолинська».

Читайте також: У луцькому парку зрізали багаторічні ялинки. Відео

Торги тривають на сайті «Prozorro. Продажі». Пропозиції учасників приймають до 6 грудня.

Стартова ціна – 61 523 459 гривень.

Як вказано, поле шахти № 9 «Нововолинська» (пласти n8, n7в) розташоване на території Володимирського району, за 4,7 кілометра на південь від міста Нововолинська.

Вид корисної копалини – кам’яне вугілля.

Термін, на який надається дозвіл на промислову розробку родовища, – 20 років.

Відзначимо, що згадане поле шахти № 9 «Нововолинська» розташоване в південно-західній частині Волинського родовища Львівсько-Волинського кам’яновугільного басейну.

За збагачуваністю тамтешнє вугілля належить до середньої, важкої та дуже важкої категорій. Вугілля шахти № 9 «Нововолинська» використовують як енергетичне паливо для пиловидного, шарового спалювання, комунально-побутових потреб.

Шахта № 9 «Нововолинська» здана в експлуатацію в 1963 році. Глибина головного ствола складає 385 метрів, по клітьовому – 358 метрів.

ДП «ВОЛИНЬВУГІЛЛЯ» видобувало вугілля шахти № 9 «Нововолинська» протягом 1998‒2018 років. Термін дії спецдозволу закінчився у 2018 році.

Читайте також наші новини у Facebook