Новини

Зеленський розповів, що потрібно для успішного ППО в Україні

Президент України Володимир Зеленський розповів, що потрібно, щоб успішно відбивати рекордні атаки росіян дронами-камікадзе.

Про це Зеленський сказав на пресконференції після проведення міжнародного саміту Grain from Ukraine, повідомляє УНІАН.

Читайте також: У депутата Рівненської облради вилучили 4 мільйони доларів готівки

 

“Цей ранок став часом шестигодинної повітряної тривоги. 75 “Шахедів” проти України. Але це одна з найбільш масштабних дронових атак проти Києва і всієї нашої держави. Саме сьогодні (25 листопада, – Ред.), саме у день пам’яті жертв геноциду (Голодомору, – Ред.). Це ще один доказ того, що Росія протиставляє себе абсолютно усьому, що гарантує світу і нам нормальне життя”, – наголосив Зеленський.

Водночас глава держави сказав, що тільки разом усі народи, які цінують заснований на правилах міжнародний порядок, здатні дійсно цьому протистояти. Президент зазначив, що в Україні є міста, де з протиповітряною обороною існують реальні проблеми, з можливостями перехоплювати різні ворожі дрони й ракети.

При цьому, як повідомив президент, Україна передала інформацію про конкретні потреби для захисту всім міжнародним партнерам, які мають на озброєнні системи ППО, можуть виробляти потрібні системи й озброєння.

Читайте також наші новини у Facebook