Волинь Новини

Судять експосадовицю Волинської ОДА

За підозрою в хабарництві судять колишню керівницю управління транспорту і зв’язку Волинської облдержадміністрації. Нині допитують свідків. Їх у справі чимало. Але не все так просто. Покази одного з них в управлінні стратегічних розслідувань і на суді різняться. Інші свідки – або на роботі, або на війні, або виїхали за кордон.

Читайте також: Луцькі комунальники просять водіїв не залишати авто на узбіччях доріг

Волинські перевізники свого часу виходили на пікети. Під облдержадміністрацією вони нарікали на непрозорі умови конкурсу на перевезення. Акції супроводжувалися красномовними плакатами стосовно тодішньої очільниці управління транспорту та зв’язку Наталії Остапкович. У 2020 році, коли на Волинь приїжджав Президент України Володимир Зеленський, перевізники скаржилися на неправомірні дії Остапкович безпосередньо йому, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Як пояснив тоді прокурор, різняться покази з приводу вимагання чи невимагання неправомірної вигоди. Свідки про це вже не говорять. Продовжити їх допит мали на черговому судовому засіданні, однак цього разу вони взагалі не прийшли.

«Повістку про виклик до суду було надіслано… Не відповідає, телефон не піднімає», – прокоментував прокурор Тарас Гуцуляк.

Свідок із Ковеля клопотав бути присутнім на судовому засіданні в режимі онлайн, оскільки часто перебуває за кордоном, бо працює на міжнародних перевезеннях. Інші свідки – або за кордоном, або в ЗСУ.

Тож прокурор має визначитися, як саме на наступних засіданнях будуть допитувати свідків, які нині перебувають на війні.

Читайте також наші новини у Facebook