Важливо Волинь Інтерв’ю Новини

«Чимало років нас знищували», – народний артист Іво Бобул про реалії війни, музичну індустрію і не тільки

Народний артист України впродовж уже кількох десятиліть тішить своїми піснями велику кількість прихильників. А пісні легенди знає чи не кожен українець. Ще з перших акордів у кожного «вірного сина» нашої держави щемить серце.

Журналістам Волинь infa вдалося поспілкуватися з видатним співаком Іво Бобулом про релії війни, Ніну Матвієнко і не тільки..

Вітаю Вас на Волині. З чим асоцієте славетний Лучеськ?
Я тішуся, що маю можливість відвідувати волинський край.  Адже Луцьк –  це місто талановитих людей. До прикладу: Тріо Мареничі, Василь Зінкевич, Анатолій Говорадло та інші.

Які корективи внесла війна у ваше життя?
Варто зазначити, що не тільки війна але й ковід внесли божевільні корективи.

Це надто тяжко було вийти з цього стану. На щастя, я маю чудову директорку Ірину Семпушову і людину, яка організовує нам концерти – Олександра Піньківського. Я вдячний цим людям, що не дають опускати руки, а постійно мотивують йти далі. Я розумію, що нині людям потрібна гарна пісня талановитого співака.

Коли існує скрутна хвилина – пісня повсякчас допомагає.

З якими випробуваннями Ви зіштовхувалися під час виступів?
Усе було. Як гарний артист своєї держави – я усе роблю до кінця, незважаючи на повітряні тривоги. Моє місце – сцена.

 

На Вашу думку, що не вистачає музичній українській індустрії?
Чимало років нас знищували, залишивши білу пляму в історії.

Нині в Україні панує талановита молодь, яка здійснює добрі справи для держави, воїнів, тощо. Я гадаю, коли закінчиться заклята війна – ми побачимо День перемоги і на співочому полі у Києві зробимо величезний концерт у пам’ять загиблих воїнів та вшануємо живих бійців.  Адже Україна житиме стільки – скільки існує на цій землі.

 

Цьогоріч, вийшла  колаборація спільно з музичним проєктом «KOLABA». Відтак, знаний хіт із понад 30-річною історією «А липи цвітуть» зазвучав по-новому.
Гурт «KOLABA» – хороші музиканти. Пригадую, як молоді артисти зателефонували моїй директорці пані Ірині та запропонували реалізувати спільну роботу. На мій погляд, усе вийшло змістовно та молодіжно. Відтак, зняли кліп який «зайшов» слухачам.

Крім цього я створив колаборацію з львівським гуртом «ДикоBrass». Зізнаюсь, у них я побачив свою далеку юність, вони здійснюють потужне виконання.

Я вдячний усім музикантам, які пропонують створити щось нове. Тим паче, мої двері завжди відчинені для подібних експериментів.

 

Як відомо, нещодавно відійшла у вічність Ніна Матвієнко. Як Ви зреагували на трагічну звістку?
З Ніною Матвієнко ми були знайомі давно. В той день я написав: «Відходить велика плеяда гарних співаків. Дуже шкода».

Ніна Матвієнко – голос України. Я не міг бути на прощанні, оскільки був змушений був їхати на гастролі. Утім, по приїзду я піду до цервки. До слова, відвідуючи Іспанію, вона мені снилася – вочевидь приходила прощатися зі мною…  Нехай спочиває з Богом..

Побажання волинянам?
Я дуже вдячний, що відвідуючи мої концерти – ви розділяєте зі мною радість та сумні моменти.

Низький уклін! Зичу усім: щастя, здоров’я та перемоги!

АНАСТАСІЯ НІКОЛАЄВА