Волинь Новини

У Любешеві судили чоловіка за ухилення від призову на військову службу

На Любешівщині суд оголосив вирок ухилянтові.

Читайте також: Автоледі на Волині їздила п’яною і відмовилася від огляду

9 листопада Любешівський районний суд розглянув справу про притягнення до кримінальної відповідальності мешканця громади за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації. Про це Район.Любешів дізнався з вироку суду.

Цей військовозобов’язаний 27 червня 2023 року відмовився отримувати бойову повістку про призов в приміщенні центру комплектування та соціальної підтримки й бувши належним чином оповіщеним, не з`явився без поважних причин до пункту збору для відправлення у військову частину.

У судовому засіданні свою вину чоловік визнав та щиро розкаявся. Вказав, що бувши придатним до військової служби згідно з висновком лікарської комісії, відмовився отримувати повітку, бо переживав за матір, її стан здоров’я, не міг залишити її одну, оскільки його рідного брата вже мобілізували.

Згідно з довідкою військово-лікарської комісії, картки обстеження та медичного огляду, чоловіка визнали придатним до військової служби.

Таким чином, суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого статтею 336 Кримінального кодексу України, і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на три роки.

Утім, на підставі статті 75 Кримінального кодексу України чоловіка все ж звільнили від покарання з річним іспитовим строком.

Вирок можуть оскаржити до Волинського апеляційного суду через Любешівський районний суд Волинської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня його проголошення, а обвинуваченим – з дня отримання його копії.

Читайте також наші новини у Facebook